• Acasă
  • /
  • Comunitate
  • /
  • TOPUL VIZIBILITĂȚII: Premierul Nicolae Ciucă, urmat de Alexadru Rafila și Sorin Grindeanu

TOPUL VIZIBILITĂȚII: Premierul Nicolae Ciucă, urmat de Alexadru Rafila și Sorin Grindeanu

Publicat: 9 ianuarie, 2022 06:17
Actualizat: 23 martie, 2022 01:53

Premierul Nicolae Ciucă ocupă primul loc ca vizibilitate în decembrie, prima lună de mandat pentru Cabinetul său, fiind urmat de miniştrii Alexandru Rafila, Sorin Grindeanu,Marius Budăi, Adrian Câciu, Lucian Bode şi Sorin Cîmpeanu, conform Barometrului vizibilităţii miniştrilor, o analiză realizată de News.ro şi de Agenţia de monitorizare Klarmedia, pe baza monitorizării presei scrise şi online. 

Pe ultimele locuri sunt, în ordine, miniştrii Sportului – Edurad Novak, Economiei – Florin Spătaru şi cel al Culturii – Lucian Romaşcanu.

Nicolae Ciucă

Prim-ministrul Nicolae Ciucă are 21.658 de menţiuni în presa scrisă şi online, vârful de vizibilitate fiind atins în zilele în care a făcut numeroase declaraţii pe tema restricţiilor de sărbători şi a condiţiilor impuse românilor din străinătate la venirea în ţară, dar şi pe tema certificatului verde, precum şi când au fost adoptate pachetul social referitor la majorarea punctului de pensie, a indemnizaţiei pentru pensionari, creşterea alocaţiilor şi acordarea unei indemnizaţii speciale pentru persoanele cu dizabilităţi, precum şi formularul PLF. Un alt moment care a contribuit la vizibilitatea premierului a fost vizita la Bruxelles, ocazie cu care a avut  mai multe întâlniri cu oficialii europeni.

Alexandru Rafila

Pe poziţa a doua în top, cu peste 16.500 de menţiuni, este ministrul PSD al Sănătăţii Alexandru Rafila. cu o mai mare vizibilitate în zilele în care la Guvern a avut loc o întâlnire ca urmare a confirmării primelor cazuri de infectare cu tulpina Omicron în România, au fost anunţate noi condiţii pentru intrarea în România în contextul pandemiei şi măsurile din noaptea de Revelion, dar şi când a anunţat planul autorităţilor pentru valul 5 al pandemiei.

Sorin Grindeanu

La mare distanţă, cu 5.271 de menţiuni, este ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, al cărui maxim de vizibilitate a venit odată cu vizita pe şantierul podului peste Dunăre de la Brăila, cu participarea la emisiunea Insider Politic, difuzată de Prima Tv, unde a vorbit despre colaborarea în coaliţie, relaţia cu Liviu Dragnea, relaţia PSD cu preşedintele Klaus Iohannis şi ajutorul de stat pentru compania Tarom, dar şi în timpul grevei angajaţilor de la CFR.

Marius Budăi și Adrian Cîciu

Pe poziţia a patra în topul vizibilităţii se află ministrul Muncii, Marius Budăi, cu 4.288 de menţiuni, cele mai multe date de anunţurile referitoare la majorarea pensiilor şi a alocaţiilor.

Următorul  este ministrul Finanţelor Adrian Câciu, cu 4.216 menţiuni, cele mai numeroase în contextul primei tranşe de bani din PNRR transferate de Comisia Europeană, al discuţiilor despre bugetul de stat pe 2022 şi al adoptării Ordonanţei prin care se prorogă pensiile aleşilor locali şi se îngheaţă salariile la stat.

Lucian Bode

Primul ministru liberal care apare în top, pe poziţia a şasea, este ministrul Afacerilor Interne Lucian Bode, cu o mai mare vizibilitate în ziua în care a avut loc protestul organizat de AUR la Parlament, iar unii protestatari au intrat în curtea Palatului Parlamentului şi au vandalizat maşini, fiind criticată atitudinea jandarmilor, iar USR cerându-i demisia. Lucian Bode a avut o mai mare vizibilitate şi cu ocazia videoconferinţei cu prefecţii conscrată discutării măsurilor pentru perioada sărbătorilor.

Sorin Cîmpeanu

Ministrul Educaţiei Sorin Cîmpeanu, de obicei ocupant al locurilor 2 şi 3 în top, trece pe locul 7, cu 3.110 menţiuni în presa scrisă şi online, cele mai numeroase determinate de declaraţiile referitoare la utilizarea testelor de salivă în şcoli şi la depistarea astfel a unor cazuri de COVID-19, dar şi de anunţurile referitoare la planul de măsuri pentru reducerea abandonului şcolar şi la reluarea olimpiadelor şcolare.

Gabriela Firea

Pe locul 8 este ministrul Familiei, Gabriela Firea, cu aproape 2.500 de menţiuni, vârfurile fiind în ziua în care s-a întâlnit, cu victime ale violenţei domestice din judeţul Ialomiţa, ea anunţând că a vorbit cu ministrul de Interne, Lucian Bode, pentru implementarea cât mai rapidă a brăţării electronice pentru victimele agresiunilor, dar şi în cea în care a făcut mai multe declaraţii referitoare la bugetul ministerului său, la familiile sărace şi a prezentat un bilanţ al cazurilor de violenţă în familie.

Tanczos Barna

Gabriela Firea este urmată, la mică diferenţă, de ministrul Mediului Tanczos Barna, a cărui vizibilitate a fost dată de declaraţii privind deşeurile care ajung în România, scoaterea din circulaţie a vehiculelor mai vechi de 15 ani şi începerea Programului Casa Verde Fotovoltaice.

Kelemen Hunor 

Tot peste 2.000 de menţiuni are şi vicepremierul Kelemen Hunor, ale cărui apariţii în presa scrisă şi online au fost determinate în principal de declaraţii pe tema raportului de forţe în coaliţie, statutului minorităţilor, relaţiei cu preşedintele Klaus Iohannis.

Alții

Pe următoarele poziţii, având între 1.997 şi 1.063 de menţiuni, se află miniştrii Agriculturii – Adrian Chesnoiu, Fondurilor Europene – Dan Vîlceanu, Apărării – Vasile Dîncu, Turismului – Daniel Cadariu, Afacerilor Externe – Bogdan Aurescu, Dezvoltării – Cseke Attila, Justiţiei – Cătălin Predoiu.

Pe ultimele locuri sunt, în ordine, miniştrii Sportului – Eduard Novak, Economiei – Florin Spătaru şi cel al Culturii – Lucian Romaşcanu.

ULTIMELE ȘTIRI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
DIN ACEEAȘI CATEGORIE
18 martie, 2023
Scandalul Euroins: Milioane de români se întreabă ce se întâmplă cu asigurările lor + Sfaturi utile
18 martie, 2023
Turcia şi Ungaria cer parlamentelor să ratifice aderarea la NATO a Finlandei
18 martie, 2023
Curtea Penală Internaţională a emis un mandat de arestare pe numele lui Vladimir Putin
18 martie, 2023
Iulia Timoşenko despre Putin: Nu e nebun, ştie ce rău provoacă. Pentru el există sclavi sau duşmani
18 martie, 2023
Procurorul șef al CPI: Putin poartă răspunderea penală a deportării forţate a copiilor ucraineni în Rusia

Asiguraţii Euroins România Asigurare Reasigurare au dreptul de a denunţa contractele de asigurare încheiate, precum ...

Scandalul Euroins: Milioane de români se întreabă ce se întâmplă cu asigurările lor + Sfaturi utile

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a dat vineri undă verde aderării Finlandei la NATO, supunând ...

Turcia şi Ungaria cer parlamentelor să ratifice aderarea la NATO a Finlandei

Curtea Penală Internaţională (CPI) a emis vineri un mandat de arestare pe numele lui Vladimir ...

Curtea Penală Internaţională a emis un mandat de arestare pe numele lui Vladimir Putin

Fostul premier ucrainean Iulia Timoşenko spune că Vladimir Putin este perfect raţional şi ştie foarte ...

Iulia Timoşenko despre Putin: Nu e nebun, ştie ce rău provoacă. Pentru el există sclavi sau duşmani

Procuror-şef al Curţii Penale Internaţionale (CPI) – care a emis un mandat de arestare pe ...

Procurorul șef al CPI: Putin poartă răspunderea penală a deportării forţate a copiilor ucraineni în Rusia

Drona militară care s-a prăbuşit săptămâna aceasta s-ar putea să nu fie singurul lucru care ...

Dronă SUA doborâtă de ruși în Marea Neagră: Ce spun analiștii despre România

Tehnicianul echipei Rapid, Adrian Mutu, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că formaţia sa ...

Ce spune Adrian Mutu înaintea meciului Rapid-CFR Cluj

Dr. CORINA LUCACI, medic primar medicină internă, șef Secție Ambulator Adulți și șef Secție Clinică ...

Cele mai frecvente probleme medicale cu care merg clujenii la Camera de Gardă Adulți din Spitalul Regina Maria Cluj
Success message!
Warning message!
Error message!