Tort Mousse Au Chocolat, desertul de la Vila Rosa

Publicat: 31 martie, 2015 04:58
Actualizat: 23 martie, 2022 05:27

Vila Rosa vine in intampinarea pofticiosilor cu un desert excelent: Tort Mousse Au Chocolat. Daca vreti ceva bun, nu va ramane decat sa studiati reteta de mai jos si sa treceti la treaba.

Ingrediente blat

120 gr zahar pudra

25 gr cacao

4 albusuri

un praf sare

o ligura esenta de rom

putin unt pt. uns forma de tort

Ingrediente mousse de ciocolata alba

125 ml frisca lichida

250 gr ciocolata alba

350 gr frisca batuta

1 plic gelatina (10 gr. ) 100 ml apa rece pt. gelatina

Ingrediente mousse de ciocolata cu lapte:

125 ml frisca lichida

160 gr ciocolata cu lapte

1 plic gelatina (10 gr. ) 100 ml apa rece pt. gelatina

130 gr frisca batuta

Ingrediente pentru ornat

ciocolata alba

ciocolata cu lapte

Preparare

Mod preparare blat

Albusurile se bat spuma cu sarea si zahar pudra. Cand albusurile s-au intarit destul, iar zaharul sa topit, se adauga romul. Se amesteca usor de jos in sus cu o lingura de lemn, potrivit Vila Rosa. 

O forma de tort detasabila cu diametru de 26 cm se unge cu unt, dupa care se toarna compozitia de blat. Se adauga in cuptorul preincalzit, pentru aproximativ 20-25 minute la foc potrivit. 

Cand blatul trece testul scobitoarei, se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca, va sfatuieste Vila Rosa.

Mod preparare mousse de ciocolata alba 

Vila Rosa arata ca se pune la bain marie frisca lichida, dupa care se adauga ciocolata rupta in bucatele si amesteca bine pana ce ciocolata se dizolva. Se lasa putin la racit, intre timp preparandu-se gelatina. 

Gelatina se pune intr-un vas si se dizolva cu 100 ml apa rece. Se lasa aproximativ 10 minute, dupa care se dizolva la bain marie. Atentie: Aceasta nu trebuie sa fiarba!!! Cand am dizolvat gelatina, o amestecam cu ciocolata topita (calduta). Atentie ciocolata nu trebuie lasata sa se raceasca, trebuie sa fie calduta. 

Dupa ce am omogenizat bine gelatina cu ciocolata topita, se adauga si frisca batuta. Astfel se formeaza o crema care se adauga peste blatul racit. Tortul format pana acum se da la rece, pana la formarea urmatoarei creme. 

Mod preparare mousse de ciocolata cu lapte

Se pune la bain marie frisca lichida, dupa care se adauga ciocolata rupta in bucatele si amesteca bine pana ce ciocolata se dizolva. Se lasa putin la racit, intre timp preparandu-se gelatina. Gelatina se pune intr-un vas si se dizolva cu 100 ml apa rece. Se lasa aproximativ 10 minute, dupa care se dizolva la bain marie. Atentie: Aceasta nu trebuie sa fiarba!

Cand am dizolvat gelatina, o amestecam cu ciocolata topita (calduta). Atentie ciocolata nu trebuie lasata sa se raceasca, trebuie sa fie calduta. Dupa ce am omogenizat bine gelatina cu ciocolata topita, se adauga si frisca batuta. Astfel se formeaza o crema care se adauga peste cealalta crema alba. 

La fel ca la prima crema, tortul se adauga la frigider pentru a se intarii si cea de a doua crema. Atentie ciocolata nu trebuie lasata sa se raceasca, trebuie sa fie calduta. 

Dupa ce am omogenizat bine gelatina cu ciocolata topita, se adauga si frisca batuta. Astfel se formeaza o crema care se adauga peste cea de a doua crema. Deasupra ultimei creme se rade ciocolata, dupa care tortul se da la rece pana a doua zi. A doua zi se da usor jos forma detasabila.  Se serveste taiat in bucatele potrivite. 

Stiați că

Frisca lichidă se obține prin smântânirea laptelui (separarea grasimii din lapte prin centrifugarea acestuia), în urma acestui proces  rezultă smântâna (pentru friscă sau smântâna fermentată de consum) și laptele degresat. frișca lichidă pentru patiserie are un conținut de grăsime de 32% ± 1%, arata Vila Rosa.

Ce se întâmplă de fapt în timp ce batem frisca lichidă? În timpul baterii  globulele de grăsime inglobează aer ceea ce conduce la o consistență de tip spumă. Spuma reprezintă de fapt un sistem dispersat de „bule” de aer într-o faza lichidă. Cu cât baterea este mai puternică cu atât înglobarea aerului este mai rapidă. Pentru o batere cât mai bună frișca lichidă trebuie să fie rece, ținută la frigider, va sfatuieste Vila Rosa. 

ULTIMELE ȘTIRI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
DIN ACEEAȘI CATEGORIE
5 februarie, 2025
Tendințe în accesorii: Statement sau discret? Ce se poartă în acest sezon
5 decembrie, 2024
Trei decenii cu Rialda la Cluj
10 octombrie, 2024
Soluția ideală pentru confort în casa ta. Ce trebuie să știi despre eficiența unui calorifer electric
10 octombrie, 2024
TOP 7 aspecte pe care nu trebuie să le omiți atunci când vrei să cumperi o centrală termică
25 septembrie, 2024
Cum să obții cea mai bună variantă a preparatelor culinare

Într-o lume a afacerilor ultra-dinamice, unde informația este putere, ListaFirme.ro face un salt uriaș în ...

Descoperă revoluționarul asistent AIA pe ListaFirme.ro (A)

Apare un control total al statului asupra activității economice a contribuabilului, spune vicepreședintele IMM România ...

Ești patron? ANAF va ști totul despre finanțele tale datorită raportărilor SAF-T

ANAF a început să verifice sumele de bani transferate între rude și anunță că vor ...

ANAF verifica banii care sunt transferați între rude – ce urmărește?

Vicepreședintele IMM România, Dan Mureșan, apreciază că cutremurul geopolitic global va afecta și România. „Puneți-vă ...

Puneți-vă centurile: Cutremurul geopolitic global va afecta și România

Primarul comunei Baciu, Balázs János, a prezentat stadiul lucrărilor la noua creșă care se construiește ...

Stadiul lucrărilor la noua creșă care se construiește în Baciu

Amenajarea curții la o casă nouă poate fi o provocare, dar și o oportunitate de ...

Sfaturi pentru amenajarea unei curți verzi la o casă nouă

Primarul comunei Baciu, Balázs János, anunță că au început lucrările la amenajarea unui loc de ...

Loc de joacă modern în satul Suceagu

Într-o eră în care tehnologia redefinește constant peisajele urbane și arhitecturale, stâlpii ornamentali nu fac ...

Tehnologii moderne care transformă stâlpii ornamentali
Success message!
Warning message!
Error message!