TU cum te aperi de INFARCT? Inimile noastre au început să fie din ce în ce mai solicitate, cea ce face ca în multe cazuri inima să fie afectată de o sumedenie de boli. De aceea este imperios necesar să o îngrijim. Încă din cele mai vechi timpuri medicina naturistă face adevărate minuni în tratarea bolilor de inimă astfel:
– SFECLA ROŞIE, este considerată de nutriţionişti ca un adevărat superaliment care combate printre altele cu mult succes hipertensiunea. Se poate consuma proaspătă, fiartă, sub formă de suc, sau murată. Este bogată în fier, acid folic, magneziu, antioxidanţi. Sucul de sfeclă roşie stimulează circulaţia sanguină la inimă şi creier.
– VINARIŢA, cunoscută încă din antichitate pentru efectele benefice în tratarea bolilor de inimă şi de ficat. Vinariţa conţine uleiuri eterice, cumarină, substanţe amare. Are un rol important în circulaţia sângelui şi ajută mult şi digestia. Se poate folosi sub formă de ceai, infuzie, tinctură, lichior, vin.
– ROZMARINUL, este cea mai bună plantă pentru reglarea hipotensiunii, dar şi pentru reglarea tensiunii arteriale. Este recomandat de specialişti în afecţiunile cardiovasculare precum şi în insuficienţa circulatorie cerebrală periferică şi ateroscleroză. Nu este indicat să se ia seara deoarece poate produce insomnie.
– HREANUL, este planta indicată în tratarea cardiopatiei ischemice. Un tratament cu hrean durează 30 de zile. Se ia dimineaţa o lingură de hrean ras amestecat cu o linguriţă de miere. Decoctul de hrean se face din 50 g frunze şi flori de hrean proaspete la care se adaugă 250 ml apă şi se fierb 5 minute. După ce s-a răcit se adaugă 50 g miere la 100 g ceai. Se consumă trei linguri pe zi după fiecare masă timp de o lună de zile, cura durează trei luni.
– ULMUL,scoarţa acestuia folosită de băştinaşii americani din cele mai vechi timpuri în tratarea bolilor cardiovasculare. Coaja ulmului este bogată în magneziu, fier, potasiu, calciu, vitaminele din complexul B, vitamina C. Ceaiul făcut din scoarţă de ulm înlătură oboseala, împiedică îmbătrânirea prematură. Ajută circulaţia sanguină şi reglează tensiunea arterială.
– ALUNELE, reduc riscul apariţiei bolilor de inimă. Uleiul de alune este chiar mai bun decât cel de nuci sau măsline susţin cercercetătorii spanioli, el este un bun remediu împotriva colesterolului dar şi în tensiunea arterială. Uleiul de alune este bogat în substanţe anti-inflamatoare, antioxidanţi,dar şi vitamina E.
– PĂTRUNJELUL VERDE, 12 tulpini de pătrungel verde cu tot cu frunze,amestecate cu 2 linguri de oţet se pun la fiert timp de 10 minute, iar după primul clocot se adaugă 250 g miere de albine şi se mai fierbe încă 5 minute. Din această compoziţie se beau 2 linguri pe zi dimineaţa şi seara pe stomacul gol, cu o oră înainte de masă. Este indicat în tratarea cardiopatiei ischemice.
– CEAIUL VERDE, are efecte sigure şi rapide în tratarea bolilor de inimă, a diabetului şi a îmbătrânirii. Acesta conţine flavonoizi, antioxidanţi, vitamine care acţionează direct asupra sistemului cardiovascular, protejându-l. Efectele ceaiului verde se simt după o oră şi se menţin 8 – 10 ore.
Alimentaţia raţională şi sănătoasă este foarte importantă pentru protejarea inimii. Astfel hrana trebuie să fie diversificată, de la alimente bogate în proteine(peşte, nuci, alune), cereale integrale, lactate, carne slabă etc. Este recomandat să se consume alimente neprocesate. Foarte sănătoase sunt fructele şi legumele.
Cele 8 ore de somn sunt indicate pentru o inimă sănătoasă. Atitudinea optimistă, alungarea stresului, buna dispoziţie, râsul, mişcarea, sportul, relaxează vasele de sânge şi cresc fluxul sanguin, reglează tensiunea arterială.