Indiferent de culoarea politică, populismul și incompetența reprezentanților poporului ne-au corupt și mai mult în ultimii 20 de ani de așa-zisă ”economie de piață” prin cultivarea unei mentalități extrem de păguboase: 1,8 milioane de asistați social nu sunt bolnavi, nu merg la scoală, nu urmează nici un curs de formare profesională și nici nu muncesc. De roadele acestei mentalități se vor bucura și generațiile viitoare.Conform datelor Ministerului Muncii venite după verificările inspectorilor, circa două miliarde de lei ajung anual în buzunarul unora care refuză să muncească.Aceste sume ajung sub formă de ajutor social pentru boli de care n-au suferit vreodată, sau pentru că ar trăi, chipurile, în sărăcie. Inspectorii au verificat aproape 4000 de dosare referitoare la alocația de sprijini familial. Din acestea, mai mult de o treime erau false. De asemenea, multe nereguli au apărut și în rândul celor care primesc venitul minim garantat, ajutoarele de încălzire sau indemnizațiile de handicap.Dacă până în 2007 bolnavii închipuiți erau toți orbi, acum problemele de vedere au căzut pe locul trei în topul afecțiunilor inventate. Demența Alzheimer apare pe primul loc în actele false. Dar la moda sunt și boli ca retardul mental, demența vasculară sau diabetul zaharat cu complicații. Toate aceste suferințe apar peste noapte la românii care nu vor să muncească.Din cifrele oficialilor, 1,8 milioane de asistați social nu sunt bolnavi, nu merg la scoală, nu urmează nici un curs de formare profesională și nici nu muncesc.La Deva 70% dintre cetățenii cu probleme psihice au fost găsiți perfect sănătoși.
„Ei reprezinta 40% dintre cei mai bogati oameni din Romania. 7% dintre ei iau venitul minim garantat, 5 % iau alocatii pentru sustinerea familiei, iar 9 % iau nu stiu mai ce”, spune ministrul Muncii.
TU PE CINE PLĂTEȘTI? 1,8 milioane de asistaţi social nu sunt bolnavi, nu merg la școală, nu urmează cursuri de calificare şi nici nu muncesc
ULTIMELE ȘTIRI