Tu și partenerul tău ați hotărât să deveniți părinți? Află care sunt 3 alegeri responsabile pe care merită să le faceți pentru binele vostru și al copilului vostru

30 septembrie, 2021 15:10

Aducerea unui copil pe lume este unul dintre cele mai de preț lucruri de care omul este capabil. Impactul pe care îl are un prichindel asupra celor ce-i poartă de grijă este incredibil de mare, iar niște părinți nepregătiți pot fi ușor de dezechilibrat de provocările pe care vor fi nevoiți să le învingă. 

Majoritatea celor care decid să se angajeze în această minunată, dar anevoioasă călătorie, se asigură, înainte de toate, că au un venit stabil, că locuința lor este suficient de încăpătoare și că cei dragi sunt pregătiți să le acorde o mână de ajutor, ori de câte ori va fi nevoie. Inițiativa este una excelentă, însă nu este dusă până la capăt. Există câteva aspecte mai puțin luate în considerare de tinerii români, dar care au potențialul de a ușura sarcina și viața alături de cel mic.

Află, din cele ce urmează, care sunt cele 3 decizii pe care orice viitor părinte responsabil le ia înainte de nașterea copilului său:

1. Înscrierea la un curs de educație prenatală

Această etapă a procesului de pregătire pentru a fi un bun părinte este, pe cât de importantă, pe atât de puțin cunoscută în rândul tinerilor români. Multe viitoare mămici se confruntă în tăcere cu dificultățile sarcinii și învață, în general, de la mamele lor cum să aibă grijă de un nou-născut. 

Înscrie-te alături de partenerul tău la un curs de educație prenatală, pentru a vă contura o viziune cât mai clară asupra implicațiilor gravidității, metodelor de naștere și asupra felului în care trebuie procedat în primele 6 luni după venirea pe lume a celui mic.

Apelează la specialiștii de la clinica-hope.ro, pregătiți să vă ofere toate sfaturile și informațiile de care aveți nevoie pentru a transforma sarcina și primele luni alături de bebelușul vostru într-o perioadă ușor de parcurs cu zâmbetul pe buze.

2. Învățarea principiilor de parenting corecte

Aplicarea unor principii de parenting adecvate poate face minuni atât pentru voi, cât și pentru cel mic. Un procentaj aproape nesemnificativ din populația lumii înțelege necesitatea imperioasă a învățării mecanismelor de funcționare a minților copiilor și traumele care pot fi provocate fără intenții rele, dar care vor fi foarte greu de șters din memoria acestora. 

A găsi echilibrul dintre control și libertate și a aborda o metodă de parenting conștient, și nu haotic, fără exagerări în nicio direcție – aceasta e ținta pe care specialiștii în psihologia copilului o recomandă în prezent pentru dezvoltarea cognitivă și socio-emoțională sănătoasă a adolescenților și adulților de mâine.

3. Apelarea la ajutorul unui psihoterapeut 

Acest din urmă sfat face referire mai degrabă la tine și la alesul tău, urmând doar să se reflecte într-o manieră pozitivă asupra micuțului vostru. Dereglările hormonale la care trebuie să facă față o femeie în timpul sarcinii și în perioada post-partum sunt adesea aducătoare de dezechilibre psihice majore.

Relația dintre voi doi se va schimba mult în această etapă a vieții voastre și va trebui să depuneți constant eforturi pentru a vă continua drumul împreună în armonie unul cu celălalt și fiecare cu sine. Un psihoterapeut poate fi de mare ajutor în acest context. Apelați cu încredere la un expert în domeniu și, cu siguranță, nu veți regreta.

Așadar, înainte de a vă hotărî să vă materializați iubirea prin aducerea pe lume a rodului său, lărgiți-vă orizonturile de cunoaștere și încercați să luați în calcul mai mult decât latura economică a deciziilor voastre. 

Sursa foto: pexels.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
DIN ACEEAȘI CATEGORIE
20 mai, 2022
Președintele Ungariei aleargă în Parcul Central din Cluj! Poate-i inspiră și pe politicienii locali
10 mai, 2022
Melanomul malign, un cancer de piele extrem de agresiv! Cum îl poți evita
9 mai, 2022
Diversificarea la bebeluși, sfaturi esențiale din partea dr. Petronela Popoviciu, consilier parental
6 aprilie, 2022
Descoperă 3 ținute de damă pe care le poți purta cu pantofi casual în acest sezon
3 aprilie, 2022
Start sezon moto la Cluj: sute de bikeri au înfruntat ploaia, într-o paradă pe străzile orașului

Fostul ministru al Sănătății, Patriciu Achimaș-Cadariu, deputat și chirurg la Institutul Oncologic din Cluj, crede ...

Profesorul Achimaș: Suntem departe de o lege care să impună sancțiuni celor care nu merg la medic pentru servicii de prevenție

Cât de periculoasă este de fapt variola maimuței, boala importată din Africa? Epidemia de variolă ...

Cât de periculoasă este de fapt variola maimuței RĂSPUNSUL Profesorului Achimaș-Cadariu

Spitalul Polaris Medical, preluat de Medicover la inceputul acestui an, isi schimba numele in Spitalul ...

Spitalul Polaris Medical a fost preluat de Medicover și se repozitioneaza ca spital chirurgical

Președintele Asociației Patronilor și Meseriașilor Cluj, Augustin Feneșan, care este și prim-vicepreședinte al Consiliului Național ...

PARADOX: Digitalizare cu zeci de mii de ANGAJĂRI LA STAT! Reacția lui Augustin Feneșan, președintele APM Cluj

În contextul în care sectorul agroalimentar a fost semnificativ afectat de criza economică generată de ...

CALENDAR: Când vor putea fi contractate microgranturile și granturile pentru capital de lucru destinate sectorului agroalimentar
Ai început să călătorești din nou? Gândește-te de două ori înainte să îți faci bagajul pentru că de data asta totul va fi diferit!

„Un început de zi activ în Kolozsvár”, asta a scris noul președinte al Ungariei, Novák ...

Președintele Ungariei aleargă în Parcul Central din Cluj! Poate-i inspiră și pe politicienii locali

Firmele de curierat vor avea obligația de a raporta la ANAF datele persoanelor care plătesc ...

Curierii, obligați să-i raporteze la ANAF pe clienții care plătesc cash! Ținta: evazioniștii
Success message!
Warning message!
Error message!