• Acasă
  • /
  • Comunitate
  • /
  • UBB a încheiat un parteneriat cu Federația Română de Fotbal pentru formarea antrenorilor

UBB a încheiat un parteneriat cu Federația Română de Fotbal pentru formarea antrenorilor

Publicat: 21 august, 2023 12:33

Actualizat: 8 ianuarie, 2024 16:54

Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB) și Federația Română de Fotbal (FRF) au încheiat recent un protocol care pune bazele unor programe pentru formarea și perfecționarea antrenorilor de fotbal, precum și pentru crearea, la Cluj-Napoca a unui nou Centru Regional de Licențiere UEFA C și B.

Potrivit protocolului care va fi aplicat chiar din acest an, studenții UBB aflați în anii terminali ai programelor de licență sau master care vor obține calificarea de antrenor vor parcurge, în ultimul semestru de studii, în afara orelor de studiu, prin Școala Federală de Antrenori, programa și procesul de formare pentru Licența UEFA C, conform cerințelor UEFA.

De asemenea, vor fi organizate stagii de practică de specialitate, sesiuni de pregătire specifică, iar cei mai buni studenți vor putea participa la anumite acțiuni ale echipei naționale de fotbal.

UBB s-a implicat activ în ultimii ani în susținerea mișcării sportivre și a performanțelor în sport, intrând, în anul 2016, alături de celelalte universități publice din Cluj și de autoritățile locale clujene, într-un parteneriat care are ca obiectiv final revigorarea fenomenului U Cluj și renașterea clubului Universitatea ca emblemă a orașului. UBB a fost mereu alături de echipa Universității Cluj, asigurând infrastructură necesară efectuării antrenamentelor și cantonamentelor și orice alt sprijin pe care îl poate oferi, în funcție de resursele proprii, o instituție publică.

De asemenea, Parcul Sportiv Universitar “Iuliu Hațieganu” al al Universității Babeș-Bolyai este unul dintre cele mai moderne parcuri sportive universitare din România, dar și una dintre cele mai importante zone de relaxare pentru clujeni. Reabilitat printr-un proiect finanțat din fonduri europene în cadrul Programului Operațional Regional (POR) 2007-2013, Parcul Sportiv Universitar “Iuliu Hațieganu” se ridică la standarde europene în cee ace privește dotările și amenajările sportive.

„UBB, universitatea cu cea mai veche și mai mare comunitate academică din România, prima universitate a țării recunoscută oficial ca universitate de tip world-class (QS*****), este o universitate globală care își asumă în mod conștient toate cele trei misiuni: educație, cercetare științifică și relația cu societatea. Ne-am implicat și vom continua să ne implicăm în susținerea performanței și a educației sportive în general, am contribuit, prin specialiștii noștri, la elaborarea Strategiei Naționale pentru Sport.

Reiau o idee pe care am mai spus-o și în care cred, îndrăznind, ca rector al celei mai mari universități clujene, succesoare a Universității românești din Cluj, să actualizez vorbele înțelepte și potrivite pentru un început romantic ale rectorului iuliu Hațieganu, spunând că scopul nostru este de a crea oameni sănătoși, dar când se poate și campioni. Și armonie, dar când se poate și record. Pentru aceasta vom continua să fim alături de mișțcarea sportivă și să o sprijinim și din punctul de vedere al formării profesioniștilor ei”, afirmă rectorul UBB, prof. univ. dr. Daniel David.

ULTIMELE ȘTIRI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
DIN ACEEAȘI CATEGORIE
12 iunie, 2024
Șeful stafului de campanie a lui Sabin Sărmaș, replică pentru Emil Boc: „Te plimbai cu tancul sovietic prin oraș, noi te-am pus în genunchi cu praștiile”
11 iunie, 2024
Emil Boc, după alegeri: A fost cea mai agresivă campanie împotriva mea de când sunt primar
10 iunie, 2024
Mircea Moroșan reales primar în Huedin
10 iunie, 2024
Cristian Matei aproape de un nou mandat de primar la Turda, Ciprian Rigman îi suflă-n ceafă
10 iunie, 2024
ALEGERI LOCALE 2024 – Alin Tișe, reales președinte al Consiliului Județean cu 39,58%

Opoziția divizată și alegerile într-un singur tur l-au ajutat pe Emil Boc să-și adjudece al ...

OPOZIȚIA DIVIZATĂ și alegerile într-un singur tur l-au ajutat pe Emil Boc să-și adjudece al șaselea mandat la Primăria Cluj

MDM Group a informat că începând cu 1 iulie 2024 salariul de bază minim brut ...

Salariul minim crește din 1 iulie
Șeful stafului de campanie a lui Sabin Sărmaș, replică pentru Emil Boc: „Te plimbai cu tancul sovietic prin oraș, noi te-am pus în genunchi cu praștiile”

Reles primar a șasea oară, de data aceasta cu mai puțin de 50 la sută ...

Emil Boc, după alegeri: A fost cea mai agresivă campanie împotriva mea de când sunt primar

Grecia este una dintre cele mai frumoase țări din lume, iar insulele sale sunt cu ...

TOP șase cele mai frumoase insule grecești și cum să o alegi pe cea mai potrivită pentru tine

Soarele arde, temperaturile continuă să crească, iar singura ta dorință este aceea de a te ...

ÎNGHEȚATA – desertul indispensabil pe timp de vară. Cele mai populare tipuri

Un corp frumos și sănătos necesită multă muncă și eforturi alimentare pe o perioadă îndelungată ...

Top 3 obiceiuri motivante ale pasionaților de fitness

Mircea Moroșan (PNL) a câștigat un nou mandat de primar la Huedin, cu 30,5% din ...

Mircea Moroșan reales primar în Huedin
Success message!
Warning message!
Error message!