Basarabeanul Radu Panfil a dat lovitura în SUA cu restaurantul „Moldova”, din cartierul newyorkez Brooklyn. Acesta este primul local cu specific românesc din New York şi a atras atenția publicației New York Times.Restaurantul „Moldova” a fost deschis în iulie 2012, iar meniul său cuprinde o gamă largă din gastronomia Balcanilor: supe consistente, peşte proaspăt şi afumat, carne la grătar şi sarmale, plus mămăliga, servită ca garnitură la cârnaţi de casă sau cu mâncare de mazăre şi cu ceapă.Radu Panfil a emigrat din Chișinău în Statele Unite în 2005, iar azi, la 35 de ani, este proprietarul unui restaurant în New York, după ce a fost chelner în mai multe restaurante. „Încă de la început, am hotărât că restaurantul avea să fie un loc de întâlnire pentru oamenii din ţara noastră, unde să se simtă ca acasă, unde să nu uite obiceiurile şi tradiţiile din ţara noastră – şi nici mirosul de mămăligă aburindă”, a declarat Radu Panfil pentru The New York Times. Pentru că ideea s-a bucurat de succes, Radu a mai deschis un restaurant în Philadelphia, în luna august.IMAGINI DIN RESTAURANT
Un român dă lovitura în New York cu restaurantul ”Moldova” | IMAGINI
ULTIMELE ȘTIRI