• Acasă
  • /
  • Comunitate
  • /
  • UNDE se pot înscrie firmele care doresc SUBVENȚII pentru angajarea absolvenților

UNDE se pot înscrie firmele care doresc SUBVENȚII pentru angajarea absolvenților

Publicat: 27 august, 2014 11:32

Actualizat: 23 martie, 2022 05:38

Intreprinderile mici si mijlocii si microintreprinderile vor primi subventii daca vor angaja tineri absolventi din promotia 2014, in cadrul unei scheme de minimis, lansata recent de Ministerul Fondurilor Europene (MFE). Mai exact, banii vor acoperi plata unui salariu de 900 de lei pentru absolventii cu studii medii si de 1.300 lei pentru cei cu studii superioare. Firmele se pot inscrie deja in schema de minimis, din 25 august, aplicand pe site-ul AIPPIMM.

Schema de ajutor de minimis “Locuri de munca subventionate”, potrivit AIPPIMM, este instituita prin urmatoarele proiecte:

1. “Locuri de munca pentru TINERI in Bucuresti si regiunea Sud Est”, ID 143357

2. “Locuri de munca pentru TINERI in Bucuresti si regiunea Centru Brasov”, ID 143358

3. “Locuri de munca pentru TINERI in Bucuresti si regiunea Sud”, ID 143464

4. “Locuri de munca pentru TINERI in Bucuresti si regiunea Sud Vest”, ID 143466

5. “Locuri de munca pentru TINERI in regiunile Bucuresti Ilfov si Nord Est”, ID 143637

6. “Locuri de munca pentru TINERI in Bucuresti Ilfov si Nord Vest”, ID 143639

7. “Locuri de munca pentru TINERI in Bucuresti Ilfov si Vest”, ID 143640

8. “Locuri de munca pentru TINERI in Bucuresti Ilfov si Centru – Targu Mures”, ID 143641

Inscrierea in cadrul Proiectelor se face din 25 august prin completarea online sau prin tehnoredactarea/semnarea/stampilarea si trimiterea prin email a formularelor de inregistrare disponibile in format editabil si electronic pe site-ul www.aippimm.ro si pe site-ul www.imm.gov.ro cu inscriere continua pana la epuizarea bugetelor alocate.

Inscrierea absolventilor si a IMM-urilor se va face, potrivit AIPPIMM, parcurgand urmatorii pasi:

Pentru aplicanti IMM:

1. Se intra pe site-ul www.aippimm.ro la rubrica Proiecte , precum si pe site-ul www.imm.gov.ro

2. Din fisierul editabil “Metodologie si Formulare Tip de inregistrare” se copiaza Formularul nr.1 existent la pagina nr. 3 a metodologiei si se completeaza campurile libere cu datele intreprinderii, prin tehnoredactare, intr-un fisier nou editabil pe unitatea de lucru a firmei;

3. Se printeaza formularul completat, se semneaza si stampileaza de catre reprezentantul legal si se scaneaza in format pdf;

4. Se scaneaza in fisiere separate pdf, Certificatul de inmatriculare  si anexele de la 1 la 4 completate, semnate si stampilate;

5. Cele 5 documente format pdf se trimit prin email la adresa atribuita Proiectului pentru care aplica (lista cu adresele de email este disponibila aici).

Pentru absolventi:

1. Se intra pe site-ul www.aippimm.ro la rubrica Proiecte , precum si pe site-ul www.imm.gov.ro

2. Din fisierul editabil “Metodologie si Formulare Tip de inregistrare” se copiaza Formularul nr.2 existent la pagina nr. 6 a metodologiei si se completeaza campurile libere cu datele absolventului, prin tehnoredactare, intr-un fisier nou editabil pe unitatea de lucru a acestuia;

3. Se printeaza formularul completat, se semneaza de catre absolvent si se scaneaza in format pdf;

4. Se scaneaza in fisiere separate pdf, cartea de identitate, adeverinta de absolvire si CV-ul semnat pe fiecare pagina;

5. Cele 4 documente format pdf se trimit prin email la adresa atribuita Proiectului pentru care aplica

Obiectivul prezentei scheme il constituie dezvoltarea aptitudinilor de munca ale tinerilor absolventi ai unei institutii de invatamant secundar si tertiar in 2014, aflati in tranzitie de la scoala la viata activa, prin invatarea la locul de munca si subventionarea locurilor de munca in vederea cresterii ratei de ocupare in randul tinerilor integrati la primul loc de munca, dupa absolvire.

Ajutorul de minimis se acorda angajatilor prin intermediul IMM-urilor sub forma de sume nerambursabile, pentru acoperirea cheltuielilor salariale complete cu angajatii noi in limita a 1575 lei /luna pentru studii medii si 2328 lei /luna pentru studii superioare, pe o perioada de minimum 6 luni si maximum 12 luni, se precizeaza pe site-ul AIPPIMM. Valoarea maxima a subventiei acordate pentru plata salariului net este de 900 lei/luna pentru studii medii si 1300 lei/luna pentru studii superioare.

Numarul maxim orientativ de posturi care vor face obiectul subventionarii, in functie de categoria in care se incadreaza beneficiarul schemei de minimis, este urmatorul:

Pentru microintreprinderi – 3 locuri de munca nou create;

Pentru intreprinderile mijlocii – 7 locuri de munca nou create;

Pentru intreprinderile medii – 15 locuri de munca nou create.

www.avocatnet.ro va ofera  si cateva  detalii legate de conditiile impuse pentru intreprinderile care doresc sa beneficieze de acest program.

“Cererea de plata a ajutorului de minimis se depune dupa achitarea lunara a salariilor, conform contractului de finantare semnat intre Societate, Absolvent si Departament. Plata ajutorului de minimis se face prin intreprinderile angajatoare conform contractului de finantare semnat intre Societate, Absolvent si Departament; Contractul individual de munca cu absolventul trebuie sa fie incheiat pe o perioada de minimum 1 an, iar data semnarii trebuie sa fie ulterioara datei de semnare a contractului de finantare. Grupul tinta eligibil in cadrul acestor proiecte include numai cetateni ai statelor membre UE cu domiciliul sau resedinta legala in Romania”, se arata pe pagina de internet a AIPPIMM.

“Prin aceasta schema de minimis sustinem angajarea tinerilor absolventi si activitatea mediului privat. O suma de aproximativ 40 de milioane de euro din fondurile europene alocate Romaniei prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane va fi folosita pentru a subventiona primele locuri de munca ale elevilor si studentilor dinpromotia 2014. Subventia acopera plata unui salariu net de 900 de lei pentru absolventii de studii medii, respectiv de 1.300 de lei pentru absolventii de studii superioare, pe o perioada de minimum 6 luni si de maximum 12 luni. Angajatorii care vor beneficia de aceste subventii vor fi obligati sa mentina posturile nou create o perioada de timp cel putin egala cu cea pentru care au incasat subventia. Subliniez ca firmele vor fi obligate sa mentina postul nou infiintat si nu persoana angajata initial, in conditiile in care prin aceasta masura vrem sa incurajam competitia pe piata muncii”, a declarat recent ministrul Fondurilor Europene Eugen Teodorovici.

Potrivit Schemei de ajutor de minimis, valoarea minima a ajutorului financiar ce va putea fi solicitat de un IMM va fi de 4.000 euro (echivalentul in lei), iar valoarea maxima totala a ajutoarelor de minimis de care a beneficiat intreprinderea unica pe o perioada de 3 ani consecutivi (2 ani fiscali precedenti si anul fiscal in curs), cumulata cu valoarea alocarii financiare acordate in conformitate cu prevederile prezentei scheme, nu va depasi echivalentul in lei a 200.000 euro.

Schema de ajutor de minimis urmeaza sa se aplice pana la 31 martie 2015 in limita fondurilor alocate, iar numarul estimat de beneficiari de ajutor de minimis este de 1.000 intreprinderi.

ULTIMELE ȘTIRI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
DIN ACEEAȘI CATEGORIE
12 aprilie, 2024
UTCN, recunoaștere internațională a performanței în domeniul Ingineriei Mecanice
1 aprilie, 2024
Zboruri către 11 țări din Schengen de pe Aeroportul Cluj
1 aprilie, 2024
Aurelia Cristea, inițiatoarea legii antifumat, candiata PSD la Primăria Cluj-Napoca
1 aprilie, 2024
Ce e în realitate „smogul” văzut în Cluj
28 martie, 2024
Noi zboruri spre Zurich de pe Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj

Primarul comunei Baciu, Balázs János, a vorbit în emisiunea Punctul Critic despre marile provocări cu ...

Primarul comunei Baciu, Balázs János, candidează pentru un nou mandat. Ce planuri are

Călin Cozma, candidat la funcția de primar al Clujului din partea AUR, și-a prezentat în ...

Calin Cozma, candidat la funcția de primar al Clujului vrea transport gratuit cu CTP pentru toți clujenii

Deputatul PSD de Cluj, profesorul Patriciu Achimaș-Cadariu a declarat în emisiunea Punctul Critic referindu-se la ...

Deputatul Achimaș Cadariu, despre Emil Boc: Are realizări dar uzura unei funcții își spune cuvântul

Cosmin Maier, viceprimarul comunei Baciu (PNL) candidează la funcția de primar. El a vorbit în ...

Ce proiecte are Cosmin Maier, candidatul PNL la funcția de primar al comunei Baciu

Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca (UTCN) a obținut recent o performanță remarcabilă la nivel mondial în ...

UTCN, recunoaștere internațională a performanței în domeniul Ingineriei Mecanice

Fumatul este un viciu deprins de un număr mare de oameni, în jur de 22% ...

3 tactici pe care să le folosești atunci când fumatul este din nou tentant din cauza stresului

Daniel Metz este unul dintre puținii antreprenori care au renunțat la business pentru a urma ...

Daniel Metz, antreprenorul care a renunțat la afaceri pentru a preda studenților: „În 20 de ani, România este peste Austria”

România a intrat în Schengen aerian și maritim duminică, 31 martie iar evenimentul a fost ...

Zboruri către 11 țări din Schengen de pe Aeroportul Cluj
Success message!
Warning message!
Error message!