Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară (USAMV) Cluj-Napoca găzduiește în perioada 12-15 martie 2012 întâlnirea Consorțiului European Master Food Identity. Consorțiul reunește 14 experți din 8 universități europene: Philippe Mongondry, Emira Mehinagic, Manuel Madieta – Groupe ESA (Franţa), Anne Taylor – Harper Adams University College (Marea Britanie), Olivier Beucherie – ISARA Lyon (Franţa), Gabriele Canali, Stefano Gonano – Universita Cattolica del Sacro Cuore (Italia), Annick Lebecque, Rafia Halawany-Darson VetAgro Sup (Franţa), Fernando Gonzalez Andres – Universidad de Leon (Spania), Beatriz Urbano Escuela Universitaria de Ingineria Agricole (Spania) și Felix Arion, Diana Dumitraș, Mugurel Jitea – USAMV Cluj-Napoca. Activitatea consorțiului va fi monitorizată, în cadrul acestei întâlniri, de Ghislaine Craighs, ca reprezentant al Comisiei Europene.Studenţii studiază în cadrul programului european de masterat „Food Identity” (ERASMUS MUNDUS) aspectele economice ale identităţii produselor alimentare – elementele de specificitate ale produselor locale, pornind de la modul de preparare, legătura cu teritorialitatea, analiza senzorială, dar şi aspecte legate de managementul, marketingul, economia şi politicile agricole ale produselor locale.Ca partener al acestui consorțiu, USAMV Cluj-Napoca oferă timp de un semestru pregătire în domenii specifice economiei produselor alimentare pentru 25 de studenţi din 15 ţări de pe 5 continente: SUA, Brazilia, Mexic, Indonezia, Sri Lanka, Marea Britanie, Italia, Franţa, Grecia, Cehia, Ucraina, Macedonia, Lituania, Moldova şi România.
Universități din întreaga Europa dezbat economia produselor alimentare la USAMV Cluj
ULTIMELE ȘTIRI