UPDATE: Ediția 2020 a Festivalului Transilvania Fashion a fost anulată din cauza PANDEMIEI

19 august, 2020 09:11

UPDATE: Ediția 2020 a Festivalului Transilvania Fashion a fost anulată din cauza PANDEMIEI. Evenimentul ar fi trebiuit să aibă loc la Cluj-Napoca în perioada 4-5 septembrie 2020, sub egida European Fashion Council și FashionTV. 

„UPDATE

Este un anunț pe care nu ne-am dorit să îl facem, însă responsabilitatea pentru sănătatea clujenilor și a oaspeților noștri este mai importantă în acest moment:

Datorită evoluției nefavorabile și îngrijorătoare a pandemiei, pe plan național și internațional, precum și a riscului tot mai crescut de contaminare în această perioadă a anului, a restricțiilor de călătorie și a măsurilor de carantinare subsecvente tot mai lărgite, Comitetul de Organizare a Ediției 2020 a Festivalului Transilvania Fashion, din 4-5 septembrie 2020, cu părere de rău a trebuit să ia o decizie responsabilă și să amâne desfășurarea evenimentului pentru anul 2021.

Vom reveni cu detalii despre ediția 2021 a Festivalului Transilvania Fashion imediat ce acestea vor fi disponibile.

Le mulțumim sponsorilor, partenerilor și Primăriei și Consiliului Local Cluj-Napoca pentru susținere.

Să ne revedem sănătoși în 2021!”, au scris organizatorii pe Facebook.

––––––––––––––––––––––––––––––––––-

Evenimentul, susţinut de Primăria şi Consiliul Local Cluj-Napoca, este organizat de Asociaţia Culturală Pro Transilvania, fiind produs de Dr. Matei MIKO – Președintele Festivalului şi Producător European Fashion Council & FashionTV.

Festivalul Transilvania Fashion este parte a unui ciclu de Gale dedicate prezentării și premierii excelenței în domeniul modei, organizate în ultimii 28 de ani, și a fost conceput să amplifice vizibilitatea designerilor prezentați, pe vasta scenă Europeană, prin contribuția conjugată a partenerilor din European Fashion Council.

“Imaginat sub forma unui eveniment outdoor complex, street fashion într-o viziune neașteptată, couture într-o formulă inovativă, potențate prin prezența unui studio foto/video pus la dispoziţia artiştilor vizuali prezenţi la festival, conceptul propune o abordare nouă a formulelor consacrate pentru evenimentele de acest tip și va crea o emulație pe toate palierele expresiei de fashion şi styling”, a declarat Dr. Matei MIKO, Preşedintele Festivalului Transilvania Fashion.

Program 

Locul de desfășurare al Festivalului este Esplanada Centrului de Cultură Urbană din Parcul Central al Clujului, care se va fi transforma datorită unei logistici impresionante de catwalk, lumină şi ecrane LED într-un superb amfiteatru în aer liber, străjuit de impunătoarea clădire a Cazinoului şi de istorica Fântană Arteziană amenajate în 1897, inspirate de clădirile celebrului Palat Sanssouci de la Potsdam.

La Festivalul Transilvania Fashion și-au anunțat participarea numeroși designeri și case de modă, invitați speciali din țară și din străinătate, modele, hair-styliști, make-up artiști, fotografi, bloggeri și jurnaliști. Prezentatoarea Festivalului este îndrăgita actriță și cântăreață, eleganta Anca ȚURCAȘIU.

Prima zi a Festivalului, vineri 4 septembrie 2020, va fi dedicată prezentării talentului și a creativității izvorâte din Universităţile de Artă din Bucureşti, Cluj, Timisoara, Iaşi, Oradea și Arad.

A doua zi a Festivalului, sâmbătă 5 septembrie 2020, va avea două module și va debuta la ora 20:00, cu prezentarea colecțiilor designerilor din România, Elveția, Spania, Malta, Serbia, Letonia, Moldova, Islanda, Armenia, Cehia, Muntenegru, Danemarca, Bosnia și Herțegovina, Ucraina, Albania, Germania, Irlanda, Finlanda, Olanda. (Alţi designeri sunt în curs de confirmare, pe fondul situației speciale de călătorie cauzată de pandemie.) La ora 20:30 se trece la al doilea modul, Gala Laureaților, în cadrul căreia se vor decerna Premiile, Medaliile și Trofeele Galei, incluzând mult râvnitul Trofeu “Moda cum Laude“.

În ambele zile ale Festivalului Transilvania Fashion, un studio foto special amenajat va fi pus la dispoziția fotografilor pentru ședințe foto cu modelele și creațiile prezentate pe catwalk.

Invitații speciali ai evenimentului din acest an sunt Nadya VALEVA – Președinte și Fondator European Fashion Council, Michel ADAM – Președinte și Fondator FashionTV, regizorul Mick DAVIS, Anca BĂLAN – Președinte Romanian Fashion Council, Sara WECHSLER – Vicepreședinte European & Romanian Fashion Council, Prof. Univ. Dr. Elena BASSO-STĂNESCU – Director al Departamentului de Modă și Design Vestimentar al Universității de Artă și Design Cluj-Napoca, Prof. Univ. Dr. Ioan SBÂRCIU – Președintele Senatului Universității de Artă și Design Cluj-Napoca, Prof. Univ. Dr. Radu MORARU – Rectorul Universității de Artă și Design Cluj-Napoca, Prof. Univ. Dr. Unda POPP – Director al Departamentului de Modă al Universității Naționale de Artă București, Alin GĂLĂȚESCU – Analist de Modă, Camelia & Marius SECELEANU – Fondatori și Manageri Infofashion România, alături de alți invitați din lumea modei.

Accesul se va face pe bază de invitații și acreditări, cu o oră înaintea începerii evenimentelor, în limita locurilor disponibile pe scaunele dispuse conform restricțiilor existente. Organizatorii colaborează îndeaproape cu autorităţile pentru a respecta toate reglementările în vigoare, în contextul pandemiei.

Evenimentul va fi promovat la posturile de televiziune și radio, în presa scrisă și online, în social media, şi va fi transmis live pe rețelele de socializare.

Concept

Grupul de companii reunit în jurul brandului Transilvania Fashion este activ de aproape trei decenii în organizarea de evenimente culturale importante și unice, producții majore, cu un accent special pe spectacolele și prezentările de modă, în România, în Europa și în lume.

Concepute si realizate ca spectacole de modă în cadrul Programului Transilvania Fashion, ciclul de evenimente care s-a întins pe durata a trei decenii a fost iniţiat în anul 1992 de Grupul Mikotronic şi produs de Dr. Matei Miko. Scopul a fost crearea unui cadru select de promovare a designului textil şi vestimentar, a creaţiei şi producţiei de accesorii, precum şi a tehnicilor de prezentare clasice şi neconvenţionale, pentru realizarea unor momente memorabile în industria spectacolelor.

Între 1992 şi 2020, cele peste 5.000 de intrări pe catwalk ale modelelor, la evenimente organizate de Agenţia Transilvania Fashion, dintre care amintim cele 58 de ediţii ale Festivalului Transilvania Fashion, 25 de ediţii ale Galei UAD, 25 de ani de Balul Operei Cluj, 20 de ani cu FashionTV,  15 ediţii Bucharest Fashion Week, Miss Romania, Top Model Romania, Romanian Fashion Awards, FTV Tourism Awards, Gala Fotbalului Românesc, Miss Litoral, FTV Summer Festival, Elit Model Look, Miss Europe, 12 ani de Festivalul Callatis, Miss Diaspora, Cerbul de Aur, Spring Fashion Festival, precum şi multe prezentări ale celor mai cunoscuţi designeri, au probat coerenţa proiectului și au făcut din Transilvania Fashion cel mai longeviv program de evenimente de modă din România.

Cu ocazia decernării Premiilor Anului în Modă si Modeling – Romanian Fashion Awards, Transilvania Fashion a fost laureată la categoria Agenţie de Manechine, obţinând mult râvnitul trofeu în 1999, 2001, 2004 şi 2005, 2006, 2007, 2011 şi 2012.

La Bucharest Fashion Week – Romanian Fashion Awards 2009, FashionTV Romania i-a decernat d-lui Dr. Matei Miko Premiul de Excelenţă si Trofeul cu Diamant pentru contribuţia deosebită la reuşita evenimentelor FashionTV.

Ca o recunoaștere a meritelor în acest domeniu, în 2002, juriul, sub preşedinţia lui Michel Adam – Fondator şi Preşedinte al FashionTV, a acordat Festivalului Transilvania Fashion trofeul pentru “Cel mai bun eveniment de modă al anului”.

În cadrul Fashion Model Awards – World Final Saigon 2007 – 10 ani FashionTV, Michel Adam – Fondator și Președinte al FashionTV, i-a conferit d-lui Dr. Matei Miko, Producător Tehnic FashionTV, “Marele Trofeu de Diamant”. 

Cu ocazia decernării onorantului Trofeu ”Moda cum Laude”, ediția 2017, Trofeul a fost acordat producătorului de evenimente fashion Dr. Matei Miko, precum și talentatului designer şi cadru didactic Prof. Univ. Dr. Lucian Broscățean şi jurnalistului de modă Dr. Liana Martin.

Cu ocazia producţiei din 2018 pentru FashionTV Spring Festival, în prezenta lui Michel Adam la Palatul Parlamentului – Sala Unirii, pentru contribuţia semnificativă la mişcarea europeană de modă, Preşedintele Europen Fashion Council, Nadya Valeva, alături de Vicepreşedintele Sara Wechsler și de Preşedintele Romanian Fashion Council, Anca Bălan, l-au numit pe Dr. Matei Miko în poziţia de Senior Producer al European Fashion Council.

ULTIMELE ȘTIRI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
DIN ACEEAȘI CATEGORIE
3 februarie, 2023
Cluj-Napoca: A fost aprobat bugetul municipiului pentru 2023
3 februarie, 2023
Cloud-ul de date pentru Regiunea de Dezvoltare N-V se face la Beclean! Emil Boc, foc și pară
3 februarie, 2023
Vremea se strică: Ninsori, vânt și de duminică ger de crapă pietrele la Cluj
2 februarie, 2023
SUPERCOM, ținta sesizărilor: nu reușește să ridice deșeurile peste tot în Cluj-Napoca, conform programării
2 februarie, 2023
Un asistent medical din Cluj își oferă serviciile gratuit

Proiectul de buget local al municipiului Cluj-Napoca a fost votat și aprobat în cadrul ședinței ...

Cluj-Napoca: A fost aprobat bugetul municipiului pentru 2023

Cloud-ul de date aferent Regiunii de Dezvoltare Nord-Vest, proiect în valoare de 30 de milioane ...

Cloud-ul de date pentru Regiunea de Dezvoltare N-V se face la Beclean! Emil Boc, foc și pară

Vremea se strică, România este sub cod galben de vremea rea – ninsori moderate cantitativ, ...

Vremea se strică: Ninsori, vânt și de duminică ger de crapă pietrele la Cluj

Cluj-Napoca din România a înregistrat cel mai mare număr de decese premature din cauza căldurii, ...

Euronews: Cluj-Napoca are o acoperire cu copaci de doar 7% și cel mai mare număr de decese premature cauzate de căldură

Harta de sesizări a municipiului Cluj-Napoca a fost împânzită de sesizări ale cetățenilor care s-au ...

SUPERCOM, ținta sesizărilor: nu reușește să ridice deșeurile peste tot în Cluj-Napoca, conform programării

Un asistent medical generalist angajat la Serviciul de Ambulanță Cluj, Cristian Marcu, își oferă gratuit ...

Un asistent medical din Cluj își oferă serviciile gratuit

AROBS Transilvania Software (BVB: AROBS), cea mai mare companie de tehnologie listată la Bursa de ...

AROBS intră pe piața din Polonia prin preluarea SYDERAL Polska

Economia globală își va încetini creșterea la aproximativ 1,6% în acest an, mai puțin de ...

Previziuni PwC pentru 2023: Economia globală își va încetini brusc creșterea. Va fi recesiune?
Success message!
Warning message!
Error message!