• Acasă
  • /
  • Comunitate
  • /
  • UZUC depășește criza petrolului: anunță investiții și angajări

UZUC depășește criza petrolului: anunță investiții și angajări

Publicat: 13 mai, 2016 13:17
Actualizat: 23 martie, 2022 05:17

Uzina de Utilaj Chimic (UZUC) Ploiești, mecanicul șef al chimiei românești, pregătește noi investiții pentru anul în curs și preconizează creșterea numărului de salariați cu 50 la sută. Compania face parte din Grupul SCR, al omului de afaceri clujean Ștefan Vuza.

UZUC este unul dintre marii furnizori de echipamente sub presiune pentru industria chimică, petrochimică și rafinarie, precum și în domeniul instalațiilor energetice clasice și nucleare. Datorită capabilității și a stabilității financiare, UZUC nu a fost afectată de criza petrolului și a realizat în anul 2015 indicatori financiari similari cu cei din anii anteriori. Acum, pregătește investiții de 800.000 de euro.

„Investițiile sunt axate în principal pe modernizarea procesului de producție, creșterea productivității muncii și îmbunătățirea condițiilor de lucru”, ne-a declarat directorul general al UZUC, Marius Oprea.

Exporturi în toată lumea

UZUC și-a păstrat specificul producției de utilaje și echipamente pentru industria chimică și petro-chimică, schimbătoare de căldură, vase sub presiune, rezervoare, tancuri de depozitare, coloane, dar a implementat și noi tehnologii care i-au permis execuția de produse pentru industria energetică. Compania ploieșteană colaborează cu mari firme de EPC pentru proiecte din întreaga lume, produsele societății fiind în exploatare în Australia, Asia (inclusiv Rusia și Orientul Mijlociu), Africa (Egipt, Tunisia, Algeria, Maroc, Nigeria, Libia), America de Nord (SUA, Canada) și țări din America de Sud (Brazilia, Argentina, Chile).

UZUC, ca parte a Grupului Serviciile Comerciale Române (SCR), asigură clienților facilități pentru derularea de contracte cu valori mari (chiar și de 2-3 milioane euro) pe perioade ce pot depăși un an, în codițiile în care clientul asigură finanțare numai pentru circa 10-20% din valoarea contractului, restul fiind achitat după finalizarea și livrarea utilajelor.

Susține Compania Națională de Chimie

În prezent, UZUC are peste 400 de angajați care beneficiază de pachete salariale motivante, iar pentru susținerea planurilor strategice de dezvoltare în perioada următoare numărul de salariați ar putea crește chiar și cu 50%.

“Societatea noastră este într-o permanentă căutare și selecție de personal calificat, atât cu studii superioare (ingineri), cât și cupregătire medie (lăcătuși și sudori). Organizăm periodic cursuri de formare profesională, fiind autorizați pentru lăcătuși și sudori”, a declarat directorul general al UZUC.

Prin colaborarea cu instituțiile de învățământ superior din Ploiești (Universitatea de Petrol și Gaze Ploiești), Brașov (Universitatea Transilvania) și București (Universitatea Politehnică) sunt create premisele dezvoltării unei cariere pentru toți tinerii absolvenți dornici să opteze pentru acest sector industrial, mai subliniază Marius Oprea.

Ei vor avea o șansă în plus dacă industria românească va fi revitalizată. Este motivul pentru care Marius Oprea susține proiectul SC Chimcomplex SA Borzești care vizează înființarea alături de Oltchim a Companiei Naționale de Chimie (CNC).

„UZUC înseamnă Uzina de Utilaj Chimic și este cea mai performantă fabrică din România ce asigură mentenanța industriei chimice romanești. Lucrăm pentru export de 25 ani și peste 90% din utilaje sunt exportate. De aceea, a lucra și pentru un proiect de investiții românesc de o asemenea anvergură (proiectul Oltchim presupune investiții de 300 de milioane de euro în următorii 7 ani) este o bucurie, pentru că noi putem livra categoric competență și, astfel, un combinat chimic românesc de producție câștigă lupta cu celelalte platforme chimice europene! Țara are ingineri buni, însă proiectele mari au lipsit. Acum, însă, vine timpul să dovedim și noi lumii că suntem o țară competitivă și valoroasă”, a încheiat Marius Oprea, directorul general al UZUC.

ULTIMELE ȘTIRI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
DIN ACEEAȘI CATEGORIE
14 iulie, 2024
UBB lansează cea mai complexă platformă de job-uri pentru studenți – Student Job Market
10 iulie, 2024
Deputatul Achimaș anunță că terapia durerii a devenit un drept și că tratamentele vor fi decontate
4 iulie, 2024
Stadiul lucrărilor la Centrul de deșeuri cu aport voluntar din Baciu
2 iulie, 2024
Au început lucrările la pista de biciclete din Baciu
19 iunie, 2024
Institutul Oncologic Cluj, 95 de ani de la înființare. Doar în ultimii 5 ani a tratat 63 000 de pacienți

Investiția în confortul casei tale nu este doar o chestiune de lux, ci de îmbunătățire ...

7 lucruri în care merită să investești pentru a te bucura la maximum de confortul casei tale

Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB), prin intermediul Facultății de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor, lansează ...

UBB lansează cea mai complexă platformă de job-uri pentru studenți – Student Job Market

Evenimente de vacanță pe Plaja Grigorescu între 26 iulie și 4 august 2024. Între 26 ...

Evenimente de vacanță pe Plaja Grigorescu între 26 iulie și 4 august 2024

Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj anunță extinderea rețelei sale de destinații pentru sezonul de iarnă ...

Zboruri Wizz Air din Cluj spre Lisabona și Stuttgart

Terapia durerii devine un drept iar tratamentele vor fi decontate, prevede proiectul pentru modificarea şi ...

Deputatul Achimaș anunță că terapia durerii a devenit un drept și că tratamentele vor fi decontate

Circulația pe Valea Oltului se va închide de luni 8 iulie, până pe 9 august, ...

Circulația pe Valea Oltului se închide de luni, 8 iulie, între orele 8:00 și 20:00

Primarul comunei Baciu, Balázs János, a prezentat stadiul lucrărilor la Centrul de deșeuri cu aport ...

Stadiul lucrărilor la Centrul de deșeuri cu aport voluntar din Baciu

Bucureștiul, capitala României, este un oraș plin de surprize și contraste, unde istoria se îmbină ...

Descoperă farmecul Bucureștiului – TOP destinații de neratat pentru un weekend perfect
Success message!
Warning message!
Error message!