Vaccinul antigripal și antirujeolic sunt respinse de tot mai mulți clujeni care au devenit victimele manipulării antivacciniștilor din timpul pandemiei. Dacă vaccinurile anti-Covid 19 sunt noi, cele clasice sunt testate în timp, însă argumentul nu pare să fie luat în calcul de către o parte tot mai semnificativă de clujeni. Pacienții internați la infecțioase cu gripă și COVID 19 sunt toți nevaccinați însă marea problemă este că au reapărut cazurile de rujeolă la copiii nevaccinați. Informațiile au fost oferite la Reporter Medical de către Prof. Univ. Dr. Mihaela Lupșe, Medic primar boli infecțioase la REGINA MARIA – Rețeaua Privată de Sănătate. Detaliile, în emisiune.

Prof. dr. Lupșe spune că vaccinul antigripal și cel antirujeolic sunt respinse de tot mai mulți clujeni.
Garda jos
„Resimțim foarte tare reticența la vaccin. Nu cred că există la Infecțioase pacient cu gripă sau Covid 19 care să fie vaccinat. Avem foarte mulți nevaccinați și, din păcate, dacă cel puțin înainte erau niște reguli foarte stricte legate de vaccinarea antigripală și medicii de familie vaccinau populația la risc, după reticența și respingerea care s-a manifestat în pandemia de COVID 19 aceeași respingere o simțim și față de vaccinarea antigripală, ceea ce este greșit și ca dovadă avem și gripă și COVID 19 la același pacient.
În ultimele zile am avut surpriza să constatăm că avem și virus rujeolic, că au apărut cazuri de rujeolă la copiii nevaccinați. Iar cum rujeola este o boală extrem de contagioasă, dacă acești copii vin în contact cu alți copii nevaccinați sau cu frații lor mai mici care nu au apucat să fie vaccinați, riscul de răspândire este extrem de mare.
O parte dintre părinți sunt reticenți și se educă pe internet, pe tot felul de site-uri care nu sunt site-uri medicale și refuză să își vaccineze copiii iar ulterior, când copiii lor se îmbolnăvesc și pot face forme severe de boală, își reproșează (că nu i-au vaccinat – n.red.) dar s-ar putea să fie prea târziu.
Dacă am acceptat în vreun fel reticența față de vaccinul față de Covid 19, care a fost foarte repede produs și care nu avea un istoric în spate, vaccinul antirujeolic are un lung istoric în spate și, după 50-60 de ani de vaccinare, nu cred că ar trebui să ne punem probleme și ar trebui să ne vaccinăm copiii. Nu numai pentru rujeolă, pentru tot” a declarat Prof. Univ. Dr. Mihaela Lupșe, Medic primar boli infecțioase la REGINA MARIA – Rețeaua Privată de Sănătate.