VESTE COLOSALĂ: Când scapă Baciu și Nordul Clujului de traficul greu VIDEO Emil Boc

4 ianuarie, 2022 14:00

Veste colosală pentru locuitorii comunei Baciu și pentru clujenii care locuiesc în nordul municipiului reședință de județ. Primarul Emil Boc a vorbit marți despre proiectele gigant ale Clujului, într-o conferință de presă în care au fost enumerate și alte priorități ale Primăriei Cluj-Napoca pentru anul 2022. și a spus că centura care va face legătura dintre Autostrada Transilvania și Centura Vâlcele-Apahida ar urma să fie finalizată până la finele anului 2023. În acest fel, traficul greu spre Baia Mare și Bistrița nu va mai trece prin Baciu și nordul orașului.

Conexiunea Clujului la autostradă – în 28 decembrie a avut loc dezbaterea pentru avizul de mediu, în ianuarie vor avea în guvern aprobarea indicatorilor tehnico-economici, în speranța că în luna februarie vom avea hotărârea de guvern cu privire la conectarea Clujului la autostradă și de lansare a licitației anul acesta, termen de execuție, un an. Cu alte cuvinte, sfârșitul anului 2023 ar trebui să ne găsească cu această centură finalizată.

Centura va avea un impact major pentru Cluj. Tot traficul care se descarcă de pe autostradă și vine prin Baciu, pe Bulevardul Muncii ca să meargă la Bistrița sau la Baia Mare nu va mai veni prin Cluj-Napoca ci pur și simplu se va dispersa de pe autostradă pe DN1 după care pe centura Vâlcele-Apahida va merge spre Bistrița, respectiv Baia Mare. Este un obiectiv care are finanțarea asigurată.

Pasajul Tăietura Turcului – a fost demarată procedura de licitație pentru primele două tronsoane din electrificarea căii ferate Cluj-Oradea.

și acest pasaj este prins în acest prim tronson, Cluj-Aghireș, o intervenție extrem de importantă pentru modernizarea Clujului.

Metroul – vom încheia împreună cu Floreștiul un protocol prin care Floreștiul va mandata primăria Cluj pentru a demara și derula procedurile de licitație în vederea realizării acestui obiectiv. Termen: 17 ianuarie 2022. Va trece prin Consiliul Local acest protocol.

După care vom lansa licitația de realizare a metroului. Ministerul Transporturilor este ordonatorul principal de credite, Clujul și Floreștiul sunt beneficiarii proiectului.

Centura Metropolitană – Termenul de finalizare a documentațiilor este 31 martie 2022 după care urmeză aprobarea la nivelul Ministerului Transporturilor și după aceea în guvern a indicatorilor tehnico-economici, la fel ca și în cazul metroului, urmând ca după aceea să fie organizată licitație de execuție. (…)Vestea bună în privința centurii este următoarea: În ultima zi a lunii decembrie 2021, a fost aprobat în guvern Planul Investițional al Infrastructurii de Transport 2020-2030, iar Centura Metropolitană Cluj este pe locul trei din 20 de proiecte ca prioritizare din punct de vedere al finanțării din fonduri naționale și europene.

Trenul metropolitan – are același parcurs anul acesta. Finalizarea studiului de fezabilitate și aprobarea indicatorilor tehnico-economici în guvern și lansarea licitațiilor. Aceste etape pot fi parcurse în anul 2022, astfel încât și el să beneficieze de finanțare din fondurile structurale. Alte dertalii, în video.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
DIN ACEEAȘI CATEGORIE
18 mai, 2022
Încasezi bani din chirii? ANAF a realizat un ghid să te ajute cu plata impozitului apoi se apucă de controale
18 mai, 2022
Percheziții la Cluj: Vizat, un grup infracțional specializat în traficul de migranți și traficul de droguri
18 mai, 2022
DEZBATERE PUBLICĂ la Primărie: „Culoar mobilitate Nord – Podul Oașului-Răsăritului și străzile Răsăritului – Câmpul Pâinii – Pod Ira”
16 mai, 2022
Proiect de lege: motocicliștii nu vor mai fi obligați să dețină extinctor, triunghiuri reflectorizante și trusă medicală
16 mai, 2022
Autorecenzarea, prelungită până în 27 mai! După această dată, vei fi căutat de un recenzor

„Un început de zi activ în Kolozsvár”, asta a scris noul președinte al Ungariei, Novák ...

Președintele Ungariei aleargă în Parcul Central din Cluj! Poate-i inspiră și pe politicienii locali

Firmele de curierat vor avea obligația de a raporta la ANAF datele persoanelor care plătesc ...

Curierii, obligați să-i raporteze la ANAF pe clienții care plătesc cash! Ținta: evazioniștii

Mulți clujeni încasează venituri frumușele din chirii însă nu toți își plătesc impozitele la Fisc. ...

Încasezi bani din chirii? ANAF a realizat un ghid să te ajute cu plata impozitului apoi se apucă de controale

Oamenii legii au făcut miercuri dimineață 37 percheziții domiciliare, pe raza județelor Arad, Timiș, Cluj, ...

Percheziții la Cluj: Vizat, un grup infracțional specializat în traficul de migranți și traficul de droguri

Centrul de Inovare și Imaginație Civică (CIIC) organizează o nouă dezbatere publică miercuri, 25 mai ...

DEZBATERE PUBLICĂ la Primărie: „Culoar mobilitate Nord – Podul Oașului-Răsăritului și străzile Răsăritului – Câmpul Pâinii – Pod Ira”

Muzeul Etnografic al Transilvaniei îi invită pe clujeni la o degustare de vinuri și produse ...

Degustare de vinuri și produse tradiționale italiene, la Muzeul Etnografic al Transilvaniei

Motocicliștii nu vor mai fi obligați să dețină extinctor, triunghiuri reflectorizantă, trusă medicală și vestă. ...

Proiect de lege: motocicliștii nu vor mai fi obligați să dețină extinctor, triunghiuri reflectorizante și trusă medicală

Avocatul Radu Mititean a prezentat în emisiunea Pastila Juridică detalii esențiale pentru cei care se ...

Conduci ilegal aceste mopede și trotinete? Ce riști
Success message!
Warning message!
Error message!