VEȘTI BUNE despre MICII ROMÂNEȘTI: Biacarbonatul de sodiu poate fi folosit ca ingredient pentru prepararea micilor românești, a decis Comitetul permanent pentru lanțul alimentar și sănătatea animală (SCFCAH), prezidat de Comisia Europeană, potivit realitatea.net.Reuniunea de luni a SCFCAH a fost organizată la cererea mai multor state care au dorit diverse derogări pentru folosirea unor aditivi în prepararea unor produse tradiţionale.România s-a numărat printre aceste state, pledând pentru folosirea bicarbonatului de sodiu şi a carminului în pasta de mici. Derogarea obţinută luni va permite folosirea acestor doi aditivi doar pentru prepararea pastei de mici, dar va rămâne interzisă pentru alte produse.
Ce spune Dacian Cioloș
Micii românești. Declarația comisarului european Dacian Cioloș după votul Comitetului permanent pentru lanțul alimentar și sănătate animală„Votul de astăzi arată că atunci când există argumente, atunci când există o bună coordonare între industrie și autoritățile responsabile la nivel național și european, rezultatele sunt pozitive. Mă bucur că serviciile Comisiei europene, în special Direcția Generală pentru Sănătate coordonată de colegul meu Tonio Borg, au tratat cu atenție o problemă atât de importantă pentru cei de acasă și că, după întâlnirea de pe 20 februarie, s-au mobilizat într-un timp foarte scurt pentru a pune cererea României din nou pe agenda comitetului.Decizia de azi înseamnă nu numai că micii românești pot fi produși în continuare după rețeta tradițională, dar pot fi și exportați pe piața europeană”, a declarat comisarul european pentru agricultură și dezvoltare rurală, Dacian Cioloș.