• Acasă
  • /
  • Comunitate
  • /
  • Vicepreședintele USR Cluj A DEMISIONAT după injuriile aduse BOR și APELUL VIDEO la decență făcut de Clotilde Armand

Vicepreședintele USR Cluj A DEMISIONAT după injuriile aduse BOR și APELUL VIDEO la decență făcut de Clotilde Armand

Publicat: 21 octombrie, 2016 07:40

Actualizat: 23 martie, 2022 05:14

Actorul Bogdan Rădulescu, vicepreședintele USR Cluj, a fost nevoit să demisioneze din partid, după ce a jignit Biserica Ortodoxă Română, iar Clotilde Armand a ieșit public cu un video în care face apel la decență.

Apel la decență.

Fiecare dintre noi avem dreptul și libertatea să credem în ce dorim. În România au murit oameni pentru ca noi să fim liberi și cred că acesta este unul din argumentele cele mai puternice că nu trebuie să îți bați joc de cel de lângă tine indiferent de opțiunea lui spirituală. Au făcut comuniștii destule în acest sens, cred că a fost de ajuns.

Vreau să îmi cer scuze tuturor creștinilor în calitate mea de creștin și din poziția de vicepreședinte USR, pentru limbajul josnic și declarațiile apărute în spațiul public lipsite de bun simț folosite de unii membrii sau simpatizanți USR împotriva creștinilor.

Să folosești etichete pline de injurii contra relgiei indiferent care ar fi aceasta este o lipsă de respect și nimeni nu are nimic bun de câștigat. Noi, cei care în acest moment ducem o luptă cu actuala clasă politică trebuie să demonstrăm că suntem altfel decât cei care și-au bătut joc destulă vreme de români.

La fel cum eu respect drepturile și libertățile celor care nu cred în aceleași valori ca mine, am aceeași pretenție de la cei care ar trebui să fie un exemplu de moralitate pentru societate. Sper ca orice membru sau simpatizant USR să înțeleagă că rolul nostru nu este acela de a jigni o comunitate.

Dacă nu ne respectăm între noi înseamnă că suntem o cauză pierdută a unor principii și valori inexistente, dacă jignim nu înseamnă că suntem mai inteligenți sau avem un spirit mult mai democratic”, a spus vicepreședintele USR, Clotilde Armand, pe Facebook.

Se pare că Rădulescu a fost și amendat de Consiliului Discriminării pentru mesajul lui împotriva Bisericii. 

Mesajul fostului vicepreședinte USR Cluj:

Adio, dar raman cu tine

Umorul, satira în special, funcționează prin exploatarea unor strereotipii, prin exagerarea lor dincolo de limita plauzibilului. Umorul profită de existența unor clișee nu neapărat confirmate, ci mai degrabă bănuite. Nu toate blondele sunt ca cele din bancurile cu blonde. Nu toți polițiștii sunt proști. Nu toți politicienii sunt corupți (să zicem). Și nu toți țiganii sunt ca Haurențiu. Sincer să fiu, nimeni nu e ca Haurențiu, care e un personaj unic, original, autentic și, cel mai important, fictiv. Pentru a livra conținut umoristic, trebuie acceptată această convenție: umorul se face jucând murdar. La fel și politica, dar se pare că nu în același timp.

Eu, înainte de toate, sunt comediant. Sunt actor comediant pe scena teatrului, prezentator comediant în emisiuni tv sau online, MC comediant la nunți, botezuri şi înmormantari, comediant în showurile de live comedrink și, poate mai mult decât toate acestea la un loc, simplu comediant în viața reală. E felul meu de-a fi și asta nu o pot schimba pentru nimic în lume. Nici măcar pentru o funcție într-un partid.

Comedia, după cum am explicat mai devreme, este, prin excelență, politically incorrect. Umorul e antisistem. E răutăcism simpatic. Nu poți fi și politician și comediant politically incorrect în același timp. E o contradicție de termeni pe care am crezut că o pot gestiona. De curând, am descoperit că acest compromis mi-e peste puteri.

Mi-e greu să mă dezic, de dragul implicării politice, la sceneta în care am descoperit sensul expresiei Puie Monta, mi-e greu să nu-mi asum “interviul” cu Oprea de după accident sau discursurile despre preoți ipocriți și politicieni absurzi, mi-e greu să renunț la taxatul prin satiră a derapajelor din societate. Însă mi-e foarte ușor să continui ce-am făcut până acum, și anume să susțin societatea civilă prin participarea mea la evenimente caritabile, strângeri de fonduri și alte acțiuni filantropice. Cred că pot face la fel de multe lucruri bune pentru Cluj și fără să fiu politician.

De aceea doresc să anunț că mă văd nevoit să renunț momentan la ambițiile mele politice, întrucât firea nu-mi permite să renunț la ambițiile mele umoristice. Asta e, sunt încă un cetățean pe care-l sabotează. Firea.

De asemenea, doresc să mulțumesc clujenilor pentru cele peste 25.000 de semnaturi de susținere acordate USR-ului, cifra care situează Clujul pe locul 2 național, după Bucureşti.

Mulțumesc si extraordinarei echipe USR Cluj, oameni tineri, ambițioşi, cu viziune, planuri şi putere de a schimba lucrurile în bine. Le mulțumesc pentru curajul si determinarea de a fi alături de mine şi pentru echilibrul şi înțelepciunea lor de a-mi lăsa libertatea de a decide.

Aşadar, am decis să mă retrag din funcția de vicepreședinte al filialei USR Cluj și să renunț la calitatea de membru USR. Regret dezamăgirea pe care o pricinuiesc celor care mă cunosc bine, mi-au dat votul lor de încredere şi şi-au pus speranța in acțiunile mele viitoare din Parlamentul României. Poate timpul meu nu a venit încă.

Oricine poate face politică (s-a văzut), dar nu oricine poate face umor. Până la urmă, contează și felul în care te faci de râs.

Semnat: Bogdan Bob Rădulescu, AntiTristul de la Cluj”, a transmis el pe Facebook.

ULTIMELE ȘTIRI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
DIN ACEEAȘI CATEGORIE
14 iulie, 2024
UBB lansează cea mai complexă platformă de job-uri pentru studenți – Student Job Market
10 iulie, 2024
Deputatul Achimaș anunță că terapia durerii a devenit un drept și că tratamentele vor fi decontate
4 iulie, 2024
Stadiul lucrărilor la Centrul de deșeuri cu aport voluntar din Baciu
2 iulie, 2024
Au început lucrările la pista de biciclete din Baciu
19 iunie, 2024
Institutul Oncologic Cluj, 95 de ani de la înființare. Doar în ultimii 5 ani a tratat 63 000 de pacienți

Investiția în confortul casei tale nu este doar o chestiune de lux, ci de îmbunătățire ...

7 lucruri în care merită să investești pentru a te bucura la maximum de confortul casei tale

Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB), prin intermediul Facultății de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor, lansează ...

UBB lansează cea mai complexă platformă de job-uri pentru studenți – Student Job Market

Evenimente de vacanță pe Plaja Grigorescu între 26 iulie și 4 august 2024. Între 26 ...

Evenimente de vacanță pe Plaja Grigorescu între 26 iulie și 4 august 2024

Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj anunță extinderea rețelei sale de destinații pentru sezonul de iarnă ...

Zboruri Wizz Air din Cluj spre Lisabona și Stuttgart

Terapia durerii devine un drept iar tratamentele vor fi decontate, prevede proiectul pentru modificarea şi ...

Deputatul Achimaș anunță că terapia durerii a devenit un drept și că tratamentele vor fi decontate

Circulația pe Valea Oltului se va închide de luni 8 iulie, până pe 9 august, ...

Circulația pe Valea Oltului se închide de luni, 8 iulie, între orele 8:00 și 20:00

Primarul comunei Baciu, Balázs János, a prezentat stadiul lucrărilor la Centrul de deșeuri cu aport ...

Stadiul lucrărilor la Centrul de deșeuri cu aport voluntar din Baciu

Bucureștiul, capitala României, este un oraș plin de surprize și contraste, unde istoria se îmbină ...

Descoperă farmecul Bucureștiului – TOP destinații de neratat pentru un weekend perfect
Success message!
Warning message!
Error message!