Victimele Revoluției din 1989 sunt despăgubite

Publicat: 17 februarie, 2012 10:22

Actualizat: 23 martie, 2022 07:09

Dupa lupta, multi revolutionari se arata!Iarna lui ‘89 nu a fost de un alb imaculat, specific anotimpului, ci mai degraba stropit de petele de sange ale revolutionarilor care, prin sacrificiul lor, ne-au permis noua, cetatenilor beneficiari de stralucitoarea democratie, sa purtam cati blugi vrem si sa uitam cozile la portocale si salam. Ce a ramas, insa, este o cicatrice de 22 de ani, invizibila pentru unii, contestata de altii si marcanta pentru familiile ramase fara o parte din cei dragi.Pseudo revolutionarii, cei care au stat confortabil in fotoliu si au urmarit live la televizor lupta pentru democratie, cer acum drepturi imaginare si datatoare de privilegii financiare, dar si de statut. Fara niciun fel de zgarietura, fizica sau sufleteasca, acestia au tupeul sa profite de pe urma adevaratilor eroi, pretinzand ca au contribuit la inlocuirea unui stat paternalist cu unul furnizor de ecrane color si telecomanda. Din pacate, vedeta Revolutiei, capitalismul, vanat cu mai multa vigilenta decat cea a unui pluton de paparazzi, a adus si libertatea statului in stabilirea de taxe, impozite si datorii externe apasatoare pentru fiecare cetatean, iar idealurile pentru care si-au pierdut viata multi romani sunt confiscate si transformate in bunuri materiale atat de necesare in exprimarea statutului.Victimele cer etica morala statuluiSe stie ca este greu sa te adresezi unei entitati generale, precum statul, cel care nu are o dimensiune fizica masurabila – nu stii daca iti va raspunde vreodata sau daca macar te-a auzit. Esti ca un pitic in tara lui Gulliver si incerci sa te faci vizibil, vocal. Din pacate, sunetul tau de ajutor nu se propaga asa cum ti-ai fi dorit, unii pitici cu titulatura de functionari publici incercand sa iti taie din radacini efortul, uitand sa stampileze cererea ta vitala, sau, mai rau, sa ti-o rataceasca in imensul univers numit institutie publica. E si etica asta cu un du-te, vino!Nu mi-e frica de statul roman, zise instanta judecatoreasca!Daca ai avut ghinionul de a fi o victima a miscarii revolutionare din 1989 si ai norocul de un avocat caruia sa nu-i fie frica sa inainteze un dosar impotriva statului roman, afla ca s-a creat deja un precedent in istoria juridica post revolutionara, astfel incat statul a fost sanctionat si obligat sa plateasca despagubiri victimelor Revolutiei. Desi nicio recompensa de ordin material nu poate inlocui pierderea umana suferita, dorinta celor care au sesizat instantele judecatoresti a fost cea de a responsabiliza statul in gasirea vinovatilor si in pedepsirea acestora conform legii.
Daca pentru unele cazuri s-au gasit solutii si s-au identificat cadrele vinovate, altele sunt prinse in tentaculele birocratice, care intarzie finalizarea acestora. Scandalul certificatelor de revolutionar, mai mult sau mai putin fabricate, continua pe filiera schimbarilor enuntate de guvern, cel care doreste sa elimine de tot avantajele materiale acordate revolutionarilor si sa le pastreze doar pentru cei raniti si urmasii celor decedati.50.000 de certificate de (ne)revolutionariDupa lupta, multi revolutionari se arata, cel putin asa se prezinta in statistica Parchetelor Militare, institutii la care au trebuit sa se prezinte toti detinatorii de certificate ce necesitau a fi preschimbate. Cum corectitudinea si respectul fata de un eveniment atat de marcant pentru societate si cetatenii sai nu trebuiau ferite de acte frauduloase si de coruptie, pseudo revolutionarii au avut grija sa isi insuseasca medaliile de aur, topite ulterior in afaceri, proprietati si alte consumabile, iar actiunile lor au fost acompaniate si instrumentate de catre statul duplicitar si filantrop in acordarea de gratuitati si servicii.Pentru detalii si pentru a te informa suplimentar, acceseaza www.avocat-tv.ro, sectiunea Subiecte. Acolo, avocat Georgiana Stefanescu, alaturi de invitata sa, avocat Chirana Darlaiane, ofera informatii interesante legate de despagubirea victimelor Revolutiei din 1989.

ULTIMELE ȘTIRI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
DIN ACEEAȘI CATEGORIE
17 iunie, 2024
Chirurgul Patriciu Achimaș-Cadariu, distins cu Ordinul „Meritul Sanitar” în grad de Cavaler
12 iunie, 2024
Șeful stafului de campanie a lui Sabin Sărmaș, replică pentru Emil Boc: „Te plimbai cu tancul sovietic prin oraș, noi te-am pus în genunchi cu praștiile”
11 iunie, 2024
Emil Boc, după alegeri: A fost cea mai agresivă campanie împotriva mea de când sunt primar
10 iunie, 2024
Mircea Moroșan reales primar în Huedin
10 iunie, 2024
Cristian Matei aproape de un nou mandat de primar la Turda, Ciprian Rigman îi suflă-n ceafă

Chirurgul și deputatul clujean Patriciu Achimaș-Cadariu a primit Ordinul „Meritul Sanitar” în grad de Cavaler ...

Chirurgul Patriciu Achimaș-Cadariu, distins cu Ordinul „Meritul Sanitar” în grad de Cavaler

Opoziția divizată și alegerile într-un singur tur l-au ajutat pe Emil Boc să-și adjudece al ...

OPOZIȚIA DIVIZATĂ și alegerile într-un singur tur l-au ajutat pe Emil Boc să-și adjudece al șaselea mandat la Primăria Cluj

MDM Group a informat că începând cu 1 iulie 2024 salariul de bază minim brut ...

Salariul minim crește din 1 iulie
Șeful stafului de campanie a lui Sabin Sărmaș, replică pentru Emil Boc: „Te plimbai cu tancul sovietic prin oraș, noi te-am pus în genunchi cu praștiile”

Reles primar a șasea oară, de data aceasta cu mai puțin de 50 la sută ...

Emil Boc, după alegeri: A fost cea mai agresivă campanie împotriva mea de când sunt primar

Grecia este una dintre cele mai frumoase țări din lume, iar insulele sale sunt cu ...

TOP șase cele mai frumoase insule grecești și cum să o alegi pe cea mai potrivită pentru tine

Soarele arde, temperaturile continuă să crească, iar singura ta dorință este aceea de a te ...

ÎNGHEȚATA – desertul indispensabil pe timp de vară. Cele mai populare tipuri

Un corp frumos și sănătos necesită multă muncă și eforturi alimentare pe o perioadă îndelungată ...

Top 3 obiceiuri motivante ale pasionaților de fitness
Success message!
Warning message!
Error message!