Voluntari de la Arte picteaza peretii unor spitale din Cluj in care sunt internati copii – VEZI si cum poti ajuta spitalele din Cluj

3 martie, 2017 07:50

16 voluntari, dintre care 15 studenti in ultimul an la Universitatea de Arta si Design din Cluj (sectiile restaurare si pictura murala, design, textile si ceramică), picteaza peretii albi ai sectiei de copii din cadrul Spitalului de Boli Infectioase din Cluj-Napoca, pentru a-i ajuta pe micii pacienti sa-si insenineze zilele in care sunt internati. Proiectul a fost initiat de Asociatia Life Education for All.

„Suntem la finalul acestui proiect pe care speram sa-l finalizam in aceasta saptamana – practic mai este de pictat o portiune din hol si un salon. Ideea proiectului a fost de a inveseli peretii albi ai spitalului si de a oferi copiilor un minim confort vizual pe perioada spitalizarii. Absolut toate desenele sunt creatie proprie”, a declarat Oana Mindrut, presedintele Asociatiei Life Education for All.

In proiectul de la Spitalul de Infectioase s-au implicat ca voluntari Patricia Popovici (coordonator), Madalina Ilie, Gabriel Ioaniciu, Narcisa Drule, Paula Hreniuc, Amalia Tentis, Raluca Forfota, Teodora Bota, Madalina Stan, Daniel Stroea, Anca Deji, Andreea Horje si Lavinia Barna.

Actiunea de la Infectioase face parte dintr-un proiect mai larg: „Arta pentru sanatatea copiilor”. Asociatia desfasoara saptamanal 3 ateliere de art-terapie pentru copiii internati pe sectiile nefrologie, oncologie si psihiatrie pediatrica din cadrul Spitalului Clinic De Urgenta Copii Cluj.

„In cadrul acestui proiect am pictat toata clinica Pediatrie 2 (in total 6 holuri si peste 40 de saloane si sali de tratamen+cabinete medicale) cu ajutorul voluntarilor, persoane care au dorit sa se implice si care au venit timp de 2 luni jumate dupa servici sau dupa orele de scoala si au inveselit peretii clinicii (acest proiect a inceput la jumatatea lunii iulie si s-a terminat la sfarsitul lunii septembrie a anul trecut)”, a afirmat Oana Mindrut. 

Un alt proiect al asociatiei este „Sunet pentru Sanatatea Copiilor” si presupune dotarea cu audioteci pentru saloanele de copii bolnavi cronici si salile de tratament pentru accesul la meloterapie si povesti.

altera

„Pana in prezent am dotat peste 70 de saloane din cadrul a 7 spitale din Cluj si Oradea si ne dorim extinderea proiectului pentru toate saloanele de copii bolnavi cronici din tara (cei care vor sa ne ajute o pot face donand orice suma de bani intre 5 si 1000 de lei pe bursa binelui:-https://www.bursabinelui.ro/BursaBinelui/Proiecte/Sunet-pentru-Sanatatea-Copiilor”, a mai spus Oana Mindrut.

Cum poti sprijini spitalele cu probleme

Asociatia Life Education for All a inventariat in cadrul acestor proiecte unele lipsuri cu care se confrunta spitalele clujene in care sunt internati copii. 

1. Pediatrie III: gresie si faianta pentru ca renoveaza o sectie; reabilitare ziduri interioare si asfaltarea intrarii in curte-latime 4 m si lungime 43 m

2. Pediatrie IV: le mai trebuie o masina de spalat cu uscator, un aparat de sterilizare, o firma luminoasa cu numele clinicii (e o cladire veche iar tabla cu numele clinicii este sus pe frontispiciu si ruginita iar lumea care nu stie ca acolo e clinica n-o gaseste).

3. Psihiatrie pediatrica: 1 geam termopan, vopsea lavabila dar pe care nu se poate scrie alba (pentru baie) si pardoseala epoxilica 280 mp

4. Pediatrie IV: o rampa pentru carucioare si astuparea unei gauri din peretele exterior

5. Pediatrie II: jaluzele din material textul pt 10 saloane (10 le-a rezolvat asociatia anul trecut dar mai au nevoie), papuci de interior+pijamale+articole de igiena (pasta de dinti+sapun+perute+gel de dus) pentru copii-cazuri sociale care pur si simplu nu au sau nu-si permit sa-si cumpere

Pentru toate clinicile pediatrice ar fi nevoie de asternuturi de pat colorate cu personaje din desene. 

Clujenii care pot sa contribuie la solutionarea acestor probleme sunt rugati sa contacteze Asociatia Life Education: office@lifeeducationforall.org. Donatii se pot face in contul (RON): RO69btrlroncrt0268430201 deschis la Banca Transilvania Cluj. Mai multe informatii aici. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
DIN ACEEAȘI CATEGORIE
8 decembrie, 2022
Schengen, obiectiv ratat: Austria și Olanda au votat împotriva ROMÂNIEI
8 decembrie, 2022
CTP și problema Schengen: Austria, lovitură de stat împotriva UE
7 decembrie, 2022
Premierul Ciucă: România cere joi vot în Consiliul JAI pentru aderarea la Schengen! Ce va face AUSTRIA?
6 decembrie, 2022
Echipa profesorului Dan Vodnar de la USAMV, premiată de Academia Română
29 noiembrie, 2022
Prof. Achimaș-Cadariu: Germania ia medici și asistente din România, iar România din Republica Moldova

Schengen, obiectiv ratat: Austria și Olanda au votat împotrivă. Cu toate că s-a bazat pe ...

Schengen, obiectiv ratat: Austria și Olanda au votat împotriva ROMÂNIEI

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a scris un text dur pe Facebook împotriva membrilor guvernului austriac ...

CTP și problema Schengen: Austria, lovitură de stat împotriva UE

Premierul Nicolae Ciucă a declarat în urmă cu puțin timp că România va merge până ...

Premierul Ciucă: România cere joi vot în Consiliul JAI pentru aderarea la Schengen! Ce va face AUSTRIA?

Există multe modalități de a adăuga stil casei tale și nu este vorba doar de ...

Cinci piese de mobilier și accesorii individuale din lemn pentru casa ta

O echipă de cercetători de la Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV) condusă ...

Echipa profesorului Dan Vodnar de la USAMV, premiată de Academia Română

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a declarat că acuzațiile USR privind introducerea unei așa-zise „taxe pe ...

TAXA PE SOARE, un fake news, spune ministrul Virgil Popescu – VIDEO

Smărăndița Schnel, Director Resurse Umane, Saint-Gobain România Saint-Gobain România a dat startul campaniei de recrutare ...

Angajări la noua fabrică de plăci de gips-carton de la Turda

Investitorii imobiliari din Europa sunt pesimiști în ceea ce privește evoluția sectorului în 2023 și ...

Investitorii imobiliari din Europa, așteptări pesimiste pentru 2023 + TOP orașe investiții imobiliare
Success message!
Warning message!
Error message!