Peste 150 de persoane cu dificultăți socio-economice s-au bucurat de o masă caldă pregătită în cadrul Săptămânii Naționale a Voluntariatului de o echipă de 17 voluntari, în trei locații din oraș: Centrul Social de Urgență din Cluj-Napoca, Cantina Primăriei și Cantina Facultății de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării.
Echipa asociației “O masa caldă” împreună cu o echipă de voluntari ai Centrului de Voluntariat Cluj-Napoca (CVCN) și voluntari din cadrul companiei MDM Group au gătit pentru cei peste 150 de beneficiari, tocăniță de cartofi cu carne de porc. Implicarea voluntarilor CVCN în activitățile celor de la “O masă caldă” devine astfel o tradiție, fiind al doilea an în care activitatea este organizată în Săptămâna Națională a Voluntariatuli de cele două asociații.
Nu este primul an în care MDM Group se implică în proiecte de interes public lăsând pentru o zi în plan secund obiectivul de a realiza profit. Anii trecuți, compania a alocat resurse pentru a înfrumuseța gradina Clinicii de Psihiatrie Infantilă din Cluj sau pentru a găti o masă caldă în beneficiul oamenilor străzii.
Cei de la “O masă caldă” pregătesc din anul 2013, în fiecare zi de joi mâncare, pentru persoanele nevoiașe, respectând regula ca bugetul alocat unei mese să nu depășească 100 de lei pentru 50 de porții. Asociația îi încurajeaza și pe alți doritori să le sprijine activitatea fie prin donații, fie prin organizarea efectivă a unei mese.
În Săptămâna Națională a Voluntariatului, voluntarii internaționai au ales rețeta, au cumpărat ingredientele necesare și au mobilizat echipa de voluntari locali alături de care au gătit efectiv în toate cele trei locații.
Săptămâna Națională a Voluntariatului continuă și vineri, 15 mai 2015, când în Parcul Central clujenii sunt așteptați la evenimentul“Share and Trade Bazaar”. Aceștia vor avea ocazia să participe la ateliere precum facepaiting, modelaj de baloane, jocuri logice, croșetat, etc.
Săptămâna Națională a Voluntariatului este organizată în Cluj-Napoca de Centrul de Voluntariat Cluj-Napoca în cadrul proiectelor „Year of the Youth Invasion” și „EUROPEAN volunteers in YOUTH CAPIATL”, proiecte finanțate de Comisia Europeană prin programele Tineret în Acțiune si Erasmus +, gestionate în Romania de Agenția Națională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale.