Vom avea cel mai aglomerat weekend de Rusalii din ultimii doi ani, deși vacanțele sunt cu 40% mai scumpe

10 iunie, 2022 07:21

Se anunță o vară extrem de aglomerată pentru hotelierii și operatorii din industria turismului intern, mai ales că este pentru prima dată când nu mai există restricții de călătorie după doi ani de pandemie, potrivit platformei hoteliere Travelminit.ro. În plus, cardurile de vacanță pentru 2022 au început să fie încărcate, astfel că românii au început deja să își rezerve sejururile de vară, profitând de ofertele estivale de tip early booking și de faptul că au posibilitatea de a achita cazarea cu tichetele primite (inclusiv cu cele rămase nefolosite din 2019 și 2020, pe care le mai pot utiliza doar în luna iunie).

Mai mult decât atât, potrivit platformei hoteliere online Travelminit.ro, a fost înregistrată o creștere semnificativă a rezervărilor pentru weekendul prelungit (sâmbătă, duminică și luni) de Rusalii, care s-a sincronizat anul acesta și cu debutul vacanței copiilor. În același timp, au început să se contureze deja preferințele pentru sezonul estival: în ceea ce privește unitățile de cazare, turiștii aleg acum mai degrabă pensiuni și apartamente, astfel încât să se bucure de mai multă intimitate, de o vacanță liniștită într-un cerc restrâns (familie sau grup de prieteni). Cât despre destinațiile favorite, așa cum era de așteptat, marile orașe (33% din rezervări), litoralul românesc (27% din rezervări) și stațiunile balneare (17%) sunt în continuare la mare căutare.

Cât de mult s-au scumpit vacanțele în România?

Conform datelor emise de Travelminit, urmează cel mai aglomerat weekend din acest sezon, platforma înregistrând cu 144% mai multe înnoptări pentru weekendul de Rusalii din 2022 comparativ cu cel din 2021. Au fost eliminate restricțiile, nu mai există incertitudine în ceea ce privește deplasările, așa cum se întâmpla în anii trecuți, astfel că turiștii se pot bucura acum de călătorii fără griji.

Există, însă, câteva schimbări la nivelul tarifelor percepute de hotelieri, care sunt acum mai mari decât în anii trecuți, un fenomen pe care specialiștii l-au tot anunțat în ultima perioadă. În România, prețul unui sejur pentru 2 persoane, 2 nopți, în timpul Rusaliilor, a crescut semnificativ comparativ cu 2021. De exemplu, tariful pentru o cameră de hotel a crescut cu 40%, de la 638 lei la 895 lei, în timp ce prețul pentru o cameră la pensiune a crescut cu 36%, de la 529 lei la 717 lei.

Important de menționat este și faptul că, în ciuda scumpirilor, turiștii mai pot folosi și în luna iunie voucherele vechi, rămase nefolosite din 2019 și 2020, pentru achiziția cazărilor în țară. De asemenea, au început să fie încărcate și cardurile de vacanță pentru 2022, o măsură care va avea un impact uriaș pentru piața turismului, dar și pentru turiștii care se vor putea bucura de vacanțe la prețuri accesibile, grație acestui stimulent financiar susținut de stat.

Iar vestea bună este că încă există disponibilități pentru sezonul estival, vara este la început, astfel că a venit momentul ca turiștii să își facă rezervările în România, înainte ca prețurile să crească și mai mult pe ultima sută.

„Ne așteptam la o creștere a numărului de rezervări pe timpul verii, însă trebuie să recunoaștem că este o creștere chiar mai mare decât ne-am imaginat, ceea ce nu poate decât să ne bucure, fiind un semn clar al interesului turiștilor pentru destinațiile din România. Această minivacanță de Rusalii este doar începutul unei veri pline în turism, care, treptat, va reveni la nivelul de dinaintea pandemiei, mai ales că avem în continuare disponibilități la cazări din toată țara, pachete promoționale, dar și locuri noi de explorat”, a declarat Rita Szilveszter, online marketing expert Travelminit.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
DIN ACEEAȘI CATEGORIE
28 iunie, 2022
Vacanță la mare: Aeroportul Cluj anunță reluarea zborurilor regulate spre Malta și Constanța
20 iunie, 2022
Aeroportul Cluj anunţă reluarea zborurilor spre Malta
20 iunie, 2022
Aeroportul Cluj anunţă reluarea zborurilor spre Constanţa
30 mai, 2022
Destinatii turistice: Zboruri de pe Aeroportul Cluj începând cu iunie 2022
10 mai, 2022
HiSky, zboruri spre București, de la Cluj

Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj a sărbătorit marți pasagerul cu numărul 1.000.000 înregistrat în anul ...

Aeroportul Internaţional din Cluj recuperează rapid pierderile din pandemie: a sărbătorit deja pasagerul cu numărul 1 milion

Echipa salvatorilor clujeni se mărește! Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Avram Iancu” al județului Cluj ...

ISU Cluj face angajări

I-am întrebat pe câțiva membri ai Clusterului Mobilier Transilvan cum fac față IMM-urile dificultăților cauzate ...

Triplă lovitură pentru IMM-urile din Cluj: După pandemie, război și prețuri explozive la energie

Telefoanele mobile au un rol foarte important în viața noastră de zi cu zi. Putem ...

Descoperă care sunt cele mai îndrăgite și practice accesorii pentru telefoanele mobile în anul 2022

Aeroportul Internațional Cluj anunță reluarea zborurilor regulate spre Malta și Constanța. Zborurile spre Malta sunt ...

Vacanță la mare: Aeroportul Cluj anunță reluarea zborurilor regulate spre Malta și Constanța

Peste 260 de copii vor avea locuri la grădință și la creșă în comuna Baciu ...

Comuna Baciu va avea peste 260 de locuri noi pentru copiii de grădință și creșă

Clusterul Mobilier Transilvan marchează 10 ani de activitate iar cu această ocazie la Centrul Regional ...

Clusterul Mobilier Transilvan marchează 10 ani de activitate: provocări și planuri de dezvoltare

Primăria Baciu se apropie de momentul finalizării a două proiecte de canalizare vitale pentru comună. ...

Primăria Baciu se apropie de momentul finalizării a două proiecte de canalizare vitale pentru comună
Success message!
Warning message!
Error message!