Dacă plecați în concediu, puteți avea ghinionul ca absența voastră să fie sesizată de hoți. Poliția vă spune ce aveți de facut pentru a vă asigura locuința și prezintă un caz de furt.
Poliţiştii au identificat şi cercetează o femeie pentru comiterea unui furt din locuinţă. Prejudiciul a fost recuperat în întregime.
La data de 24 iulie a.c, în urma investigaţiilor efectuate de către poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Cluj-Napoca – Secţia 5 Poliţie, a fost identificată o femeie, bănuită de comiterea unui furt.
În fapt, la data de 15 iulie a.c, femeia de 36 de ani, din Alba, ar fi sustras un laptop şi un telefon mobil dintr-un apartament de pe strada Donath, din Cluj-Napoca.
Prejudiciul, în valoare de circa 2.000 de lei, a fost recuperat.
Poliţiştii continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt, faptă prevăzută şi pedepsită de Codul penal.
Pentru prevenirea faptelor de acest gen, în perioada estivală, recomandăm cetăţenilor să aibă în vedere următoarele aspecte:
Dacă întreaga atenţie vă este concentrată pentru pregătirea plecării, nu pierdeţi din vedere faptul că locuinţă dvs. va rămâne „singură”. Dacă doriţi ca la reîntoarcerea din concediu să nu aveţi surprize neplăcute, încercaţi să răspundeţi la următoarele întrebări:
• Balconul şi ferestrele sunt asigurate împotriva efracţiei?
• Uşa de acces are încuietori de siguranţă pe care să le folosiţi numai în timpul absenţei de lungă durată?
• Locuinţa dvs. este prevăzută cu un sistem de alarmă?
• Aţi lăsat obiectele de valoare şi banii lichizi într-un depozit bancar?
• Aveţi o persoană de încredere căreia să îi încredinţaţi supravegherea locuinţei în perioada cât lipsiţi? Dacă da, atunci rugaţi-o să facă ce este necesar pentru ca absenţa dvs. să nu fie observată (ex. să vă ridice corespondenţa sau eventualele obiecte care vă sunt livrate periodic la domiciliu).
• Aţi discutat despre plecare numai cu persoanele apropiate?
Dacă vecinii dvs. sunt cei plecaţi în concediu şi observaţi ceva suspect la apartamentul lor (persoane necunoscute, urme de forţare, etc.) telefonaţi de îndată la 112 sau la cea mai apropiată secţie de poliţie. Cu cât aceasta este anunţată mai repede, cu atât şansele de a prinde infractorii şi de a recupera bunurile sunt mai mari.