Cu toţi am auzit celebra vorbă că cea mai cruntă beţie trece ca prin minune cu ajutorul unei căni de zeamă de varză murată, scrie CSID.ro. Dar numai ăsta să fie oare principalul scop al lichidului acesta acrişor?
Zeama de varză murată, sau moarea, este un leac nemaipomenit în această perioadă de după sărbători, fiind excelentă pentru eliminarea toxinelor şi contribuie în acelaşi timp la vitaminizarea întregului organism, datorită faptului că în acest lichid „băltesc” mare parte din vitaminele şi antioxidanţii prezenţi în varza proaspătă, dar şi alte substanţe benefice precum sărurile minerale, fermenţii şi enzimele.
Cele mai importante beneficii aduse de zeama de varză:
– te scapă de mahmureală – o cană de zeamă de varză luată a doua zi după petrecerea de pomină ce a avut loc cu o zi înainte face minuni. Adio, dureri de cap şi senzaţie de vomă!
– previne constipaţia şi uşurează tranzitul intestinal – poţi să ţii o cură de 7 zile, a câte o cană cu zeamă de varză în fiecare dimineaţă, şi vei observa că stomacul tău nu va mai face revoluţie, iar tu te vei simţi mai uşoară şi mai energică.
– pansament pentru inimă – zeama de varză este indicată în special acelor persoane care suferă de tensiune scăzută şi care au nevoie de un mic „şut” pentru ca circulaţia sângelui să fie din nou în parametrii normali.
– zeama de varză ajută organismul să asimileze proteinele si fierul.
– moarea conține vitaminele A, B1, B2, B3, B6, C, acid folic (vitamina B9), magneziu, potasiu, fier și iod. Zeama de varză e singurul aliment de origine vegetală în care se găsește vitamina B12. Interesant e faptul ca varza murată conține mai multe vitamine decât varza crudă.