• Acasă
  • /
  • Comunitate
  • /
  • Zelenski: Avem nevoie de avioane de luptă moderne împotriva terorii rusești

Zelenski: Avem nevoie de avioane de luptă moderne împotriva terorii rusești

Publicat: 28 februarie, 2023 11:24

Actualizat: 28 februarie, 2023 11:29

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, afirmă că ţara sa are nevoie de avioane de luptă moderne pentru a se proteja de teroarea rusească. ”Vom putea proteja complet cerul atunci când tabu-ul aviaţiei în relaţia cu partenerii noştri este eliminat”, arată el, potrivit News.ro.

”Ziua a început cu un atac al dronelor iraniene. Cele mai multe au fost doborâte. Unsprezece din 14. Din păcate, au fost şi lovituri. Trei angajaţi ai Serviciului de Stat pentru Urgenţe din Hmelniţki au fost răniţi, doi au fost ucişi. Condoleanţele mele familiilor. A doua dronă a lovit chiar în timp ce era stins focul după prima lovitură. De fapt, de aceea avem nevoie de componenta aviatică a apărării anti-aeriene – avioane de luptă moderne – pentru a proteja întreg teritoriul ţării noastre de teroarea rusească. Apărarea anti-aeriană este completă doar când este sprijinită de aviaţie. Aviaţie modernă”, a afirmat Zelenski, în mesajul transmis luni seară.

El a continuat spunând că deja piloţii, artileriştii anti-aerieni şi specialiştii din Forţele Aeriene se descurcă bine. ”Dar vom putea proteja complet cerul atunci când tabu-ul aviaţiei în relaţia cu partenerii noştri este eliminat”, a adăugat Zelenski.

Preşedintele Ucrainei a spus că la Odesa au fost înlăturate consecinţele unui accident la reţeaua de electricitate, astfel că s-a reluat alimentarea.

”Ucraina a demonstrat şi va continua să demonstreze că rezilienţa noastră este mai mare decât aşteptările oricui”, a subliniat el.

Zelenski a menţionat că a avut întâlniri cu reprezentanţi ai guvernului şi ai agenţiilor de securitate, în special cu şeful Serviului de Securitate al Ucrainei, Vasil Maliuk.

”Nu vom oferi ocazia unor ameninţări interne, aşa cum nu o oferim pentru cele externe”, a arătat el.

De asemenea, Zelenski a afirmat că situaţia în direcţia Bakhmut devine din ce în ce mai dificilă, iar luptătorii care apără acest sector sunt ”adevăraţi eroi”.

Preşedintele ucrainean a adăugat că secretarul Trezoreriei SUA a făcut o vizită la Kiev, mulţumindu-i pentru sprijinul financiar crucial pentru ţara sa.

”Am discutat despre cooperarea actuală atât la nivelul dintre Ucraina şi Statele Unite, cât şi la nivelul instituţiilor financiare mondiale, inclusiv FMI. Am discutat despre nevoile pentru reconstrucţie în Ucraina şi restabilirea justiţiei pentru poporul nostru şi pentru întreaga lume liberă, ceea ce înseamnă lansarea unui mecanism real de compensare pentru daunele provocate de acest război…. compensare pe socoteala bunurilor ruseşti. Nu este o misiune uşoară. Dar îndeplinirea ei şi direcţionarea bunurilor ruseşti pentru a compensa pentru daunele de război va fi una dintre cele mai puternice lovituri ale lumii libere împotriva agresorului şi împotriva oricărei agresiuni în general. Cred că va fi găsită o formă de compensare şi că Rusia va plăti pentru războiul său. În toate felurile”, a conchis Zelenski.

ULTIMELE ȘTIRI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
DIN ACEEAȘI CATEGORIE
25 septembrie, 2023
Balázs János, primar Baciu: Noua grădiniță se deschide la finele lunii octombrie
20 septembrie, 2023
UBB, locul I în România, 15 în Europa de Est și 260 în Europa, în cel mai utilizat clasament internațional al universităților, rankingul britanic QS
15 septembrie, 2023
Rupere de nori la Cluj: 40 de litri pe metru pătrat, canalizarea a cedat
12 septembrie, 2023
Șefa ISJ Cluj despre consumul de droguri din școli: Pliculețe introduse prin gard, poliția nu poate percheziționa dealeri fără mandat
8 septembrie, 2023
S-a dat startul lucrărilor la drumul expres care va lega DN1 din zona Tureni de Autostrada Transilvania

Noua grădiniță din Baciu își va deschide porțile pentru cei mici la finele lunii octombrie, ...

Balázs János, primar Baciu: Noua grădiniță se deschide la finele lunii octombrie

Speranța mai redusă de viață a românilor comparativ cu cea a celorlalți cetățeni europeni și ...

Deputatul Achimaș-Cadariu: „Nu există o incompatibilitate între a fi ortodox și a avea educație sanitară în școli”

De la 1 octombrie 2023, salariul minim brut va fi majorat de la 3.000 lei ...

Feneșan, Consiliul Național al IMM-urilor, despre majorarea salariului minim: Se vor închide firme

Prim-vicepreședintele Consiliului Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România, Augustin Feneșan, critică protestele ...

Augustin Feneșan critică protestele bugetarilor „afectați” de reducerea privilegiilor: Noi ca mediu de afaceri nu protestăm chiar dacă vom plăti cu 300% mai mult impozit pe venit

Dacă te consideri o persoană ambițioasă, care iubește să își gestioneze singură timpul și îți ...

Viața de angajat nu este pentru tine? Descoperă aici idei de afaceri prin care poți avea succes

Judecătorul clujean Cristi Danileț a afirmat în emisiunea Punctul Critic moderată de Raul Chiș că ...

Cristi Danileț, judecător: MCV trebuia menținut și înăsprit în cazul României, nu eliminat

Cum depistezi la timp cancerul? Întrebarea preocupă foarte mulți români iar un răspuns extrem de ...

Cum depistezi la timp cancerul? Răspunde chirurgul Patriciu Achimaș-Cadariu
UBB, locul I în România, 15 în Europa de Est și 260 în Europa, în cel mai utilizat clasament internațional al universităților, rankingul britanic QS
Success message!
Warning message!
Error message!